Ask me anything: leesfavorieten

book-67049_640Zo simpel is dan geluk stelde mij de vraag: Heb je een favoriete schrijver?  Ik kan daar eigenlijk een heel kort, maar een beetje flauw, antwoord op geven: nee, ik heb geen favoriete schrijver. Ik lees heel veel, en ook hele verschillende genres. Één favoriet heb ik dus niet.
Maar er zijn wel een aantal schrijvers/schrijfsters die ik heel goed vind, dus deel ik die met jullie:

* Thea Beckman: mijn grote favoriet uit mijn jeugd, ik geloof dat ik alle boeken van haar tenminste één keer gelezen heb.

* Tolkien: eigenlijk mijn eerste kennismaking met ‘volwassen’ fantasyboeken. Ik had Lord of the Rings gelezen voordat ik ook maar één Harry Potter boek in mijn handen heb gehad. In het Engels, want het origineel vond ik mooier dan de vertaling. Ik had eerst het boek gelezen en toen pas de films gezien. Een groot deel van het boek las ik terwijl ik in het ziekenhuis lag en ik was verkocht.

* Saskia Noort: heel iets anders, maar Saskia Noort is een van mijn favoriete thrillerschrijfsters. Maar ook haar columns lees ik graag.

* Simone van der Vlugt: nog een schrijfster waar ik kennis mee maakte in mijn jeugd. Ik verslond haar historische jeugdboeken, en jaren later leerde ik haar opnieuw kennen door haar boeken voor volwassenen.

* Kelly Armstrong: haar boeken leerde ik kennen dankzij een aanbieding bij een online boekenwinkel. Haar boek ‘bezwering’ kon ik voor een klein bedrag kopen bij mijn bestelling en omdat ik wel nieuwsgierig was deed ik dat. Maar ik werd zo meegesleept in het verhaal dat ik het uit had voordat ik het wist… om er vervolgens achter te komen dat het een trilogie was waarvan de volgende twee delen nog uit moesten komen. En dan duurt wachten lang.

* Sophie Kinsella: weer totaal iets anders, maar Sophie Kinsella is toch wel mijn favoriete chicklit schrijfster. Een genre wat ik af en toe ook heerlijk vind om te lezen.

Ik kan nog veel meer schrijvers en schrijfsters noemen die ik geweldig vind, maar dan zou dit stukje eindeloos lang worden. Zoals je ziet, ik kan moeilijk kiezen en ik heb écht niet één speciale, favoriete schrijver of schrijfster. Maar ik hoop dat ik met deze kleine ‘uitbreiding’ de vraag toch een beetje goed beantwoord heb.

Zouden jullie het leuk vinden om vaker zo’n ‘favorietenlijstje’ te lezen, met verschillende onderwerpen?

10 gedachtes over “Ask me anything: leesfavorieten

 1. Sophie Kinsella vind ik ook geweldig. En ook Saskia Noort en Simone van der Vlugt. Tolkien wil ik nog graag lezen, maar het is er niet van gekomen.
  Ja, leuk, zo’n favorietenlijstje. Vind ik altijd leuk om te lezen!

  Like

 2. Ik vind het leuk dat ik een paar van jouw lijstje ook op de mijne zou zetten. Sterker nog, Kelly Armstrong ken ik nog niet, maar omdat ik de rest zo over zou kunnen nemen, ben ik nou toch wel heel nieuwsgierig naar haar 😉

  Like

 3. Dit zijn altijd leuke lijstjes om te lezen! Toevallig vorige week op het werk nog over Beckman gehad en tja, ik moet bekennen dat ik nog nooit een boek van haar heb gelezen! Best wel erg eigenlijk… maar ja, het is er nooit van gekomen…

  Like

 4. Leuk zo’n favo-lijstje! De boeken van Sophie Kinsella zijn goed hè 😀 Maar Simone van der Vlugt vind ik ook goed, net als Tess Gerritsen, Lisa Gardner, Kristin Hannah, Jill Mansell, etc. 😉

  Like

 5. Altijd leuk zo’n favo lijstje, bekende namen die ik geen van allen lees, ooit een keer. In mijn jeugd las ik meer en vaker Jan Terlouw & Evert Hartman.

  Nu heb ik vooral Paulo Coehlo, Susan Smit, Elizabeth Gilbert, Phylis Curott en natuurlijk JK Rowliing in de kast, dat zijn toch wel mijn favorieten. In die volgorde ook 😀

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.