Recept: heerlijke champignonsoep

foto van smulweb.nl
foto van smulweb.nl

Champignons, ik ben er gek op. Ik word niet graag wakker gemaakt als ik slaap, maar als je dan een goede reden zoekt dan komen champignons aardig in de buurt. Dat maakt het in ieder geval iets draaglijker om gewekt te worden.
Naast de vegetarische champignonburgers, waarvan ik een tijdje geleden het recept heb geplaatst, kun je natuurlijk veel meer met champignons.
Deze champignonsoep is eenvoudig te maken, maar daarom zeker niet minder lekker. Voor de vegetariërs is de kippenbouillon natuurlijk te vervangen door een vegetarische bouillon.

Ingrediënten
♥ 500 gram champignons
♥ een flinke ui
♥ 1 liter kippenbouillon
♥ 125 ml creme fraiche
♥ 40 gram boter
♥ kruiden naar smaak
♥ peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui glazig. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, voeg ze toe en bak ze mee totdat het vocht is verdampt. Giet de bouillon erbij en voeg de creme fraiche toe. Maak de kruiden klein en voeg ze toe aan de soep. Persoonlijk vind ik peterselie en bieslook erg lekker in deze soep. Voeg ook peper en zout naar smaak toe.

Soep in een broodje
Een leuke manier om soep te serveren als je gasten hebt is in een broodje. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Italiaanse bollen gebruiken, of een ander groot en stevig broodje. ‘Pluk’ het broodje leeg zodat je als het ware een eetbare soepkom overhoudt. Zorg wel dat de rand niet té dun wordt. Van de kruimels die je er uit haalt kun je nog kleine deegballetjes kneden. Deze kun je bakken in een beetje olie en bij de soep serveren.

7 gedachtes over “Recept: heerlijke champignonsoep

  1. Wat een leuke blog en het lijkt me een lekker recept! Misschien ga ik het eens maken en dan de rest in porties invriezen: Hubby maak ik niet blij met champignonsoep helaas :-(.

    Like

  2. Ooooeeh champignonsoep ♥ Daar ben ik gek op! In Praag deden ze dat ook, soep in een brood. Ziet er heel leuk uit. Ben wel benieuwd of een Italiaanse bol het ook houdt. Ik ga het eens proberen!

    Like

  3. Ik ben helemaal geen soepliefhebber, maar dankzij het lezen van jouw champignonsoepblogje kwam ik toch maar mooi bij de champignonburger uit en die lijkt me heel erg lekker. Ga ik proberen binnenkort.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.