New in: hoofdtelefoon

headphoneOoit had ik een walkman. Voor degenen die zich het niet meer kunnen herinneren of zelfs niet echt meegemaakt hebben: dat was zo’n ding waar een cassettebandje in ging, plus twee batterijen en dan kon je de muziek op het bandje afluisteren. Ik voel me oud nu, dat begrijp je waarschijnlijk wel. Ik had er een paar van die bandjes bij, waarmee ik zelf muziek opnam van de radio.
Maar goed, daar gaat dit stukje niet over. Waar het om gaat, bij die walkman zat een hoofdtelefoon. Een ontzettend oncharmant ding, met twee oorwarmers, een stukje ijzer ertussen en een draadje om in de walkman te stoppen. Het zag er niet uit, maar wat moest je anders?
Na de walkman kocht ik een discman. Hetzelfde idee, maar dan stopte je er een cd in, in plaats van een bandje. Oh, en ik had er oplaadbare batterijen bij, dat was ook een hele verbetering. De discman had geen hoofdtelefoon. Nee, alles moest zo klein mogelijk, dus had de discman oordopjes.
Daar was ik blij mee, sindsdien heb ik altijd geweigerd om een hoofdtelefoon te dragen. Waarom zou je met zo’n ding op je hoofd gaan lopen als er onopvallende oordopjes waren? Ik versleet verschillende apparaten, van discmans tot mp3-spelers en zakradio’s, en op een gegeven moment had  ik zelfs een mooie moderne telefoon waar ik muziek mee kon luisteren. Met oordopjes uiteraard.
Langzaam kwam de tijd van de hoofdtelefoons weer terug. Je zag ze steeds meer, en ze moesten ook steeds groter en opvallender blijkbaar. Ik zag er het nut nooit zo van in en hield het bij mijn kleine oordopjes.
Maar inmiddels ben ik daar wel op teruggekomen. Niets is zo irritant als het verliezen van je oordopjes. En ja, dat gebeurt als je beweegt. En aangezien ik ze meestal gebruik om tijdens het alleen wandelen een muziekje op te zetten… Je snapt wel, daar wordt zo’n rondje meteen een stuk minder leuk van.
Dus sinds dit weekend ben ik ook de trotse eigenaar van een hippe, opvallende, maar bovenal stevige hoofdtelefoon. Een witte, net als mijn telefoon. En wat ben ik er blij mee!

14 gedachtes over “New in: hoofdtelefoon

 1. Haha, ik ben ook uit de walkmantijd. En dan muziek van tv of radio opnemen en sissen naar broer en zusje dat ze stil moesten zijn. Wat een nostalgie 🙂
  Ja, ik vind een grote hoofdtelefoon ook wat fijner. Maar buiten draag ik toch meestal dopjes, omdat ik anders vind dat mijn hoofd, naast mijn zonnebril zo volhangt 🙂

  Like

 2. Fantastisch, de walkman! Heb er zoveel gehad. Oh en bandjes opnemen. Nostalgisch. Ik heb ondertussen ook weer een gewone hoofdtelefoon. Geen hele hippe, wel eentje met fantastisch geluid! Geniet van jouw headset 🙂

  Like

 3. Ik wou ook graag zo’n koptelefoon die jij hebt. Jammer genoeg is mijn hoofd er te klein voor haha. En de tijd van de discman heb ik ook meegemaakt. De walkman weet ik niet zo goed meer.

  Like

 4. Dat heb ik ook nog allemaal gekend ! Een walkman, cassettes (en dan liedjes opnemen van de radio en maar hopen dat de DJ niet teveel zou ratelen bij het begin en einde van de plaat, …). Man, man, we worden oud, waar is de tijd !

  Like

 5. haha een walkman had ik ook vroeger. en dan inderdaad zelf muziek opnemen van de radio. Ik denk dat ik me net zo oud voel als jij.

  Maar je hebt een leuke hoofdtelefoon gekocht. Veel plezier ermee.

  Like

 6. Wat herkenbaar en ontzettend toevallig. Ik raak altijd mijn oortjes kwijt, of ze gaan kapot. Mijn laatste paar deed in mijn rechteroor altijd zo’n verschrikkelijke pijn. En zonder muziek kan ik niet leren, dus maar op zoek naar de koptelefoon die nog van de walkman mee is verhuisd naar de discman. Meteen even geprobeerd. De discman deed het nog! Na jaren stofhappen. Toch knap, dat kunnen de telefoons van tegenwoordig niet meer

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.