Nationale pannenkoekendag: 3x pannenkoek anders

fotoDit bericht had ik eigenlijk vanochtend al gepland, maar ik kwam er niet meer aan toe om het al online te zetten. Maar, inmiddels officieel gisteren, 28 maart, was het nationale pannenkoekendag. Dat is jullie misschien niet ontgaan, het werd veel aangekondigd.
Ik heb vandaag geen pannenkoeken gegeten, en ook geen pannenkoeken gebakken voor ouderen, want ik had een bruiloft vandaag. Maar bij nationale pannenkoekendag kunnen recepten voor pannenkoeken natuurlijk niet ontbreken. Iedereen kent waarschijnlijk de gewone pannenkoek wel, dus daar hoef ik geen recept van te plaatsen. Maar tijdens het werken aan mijn gewicht heb ik ook verschillende recepten leren kennen voor gezonde pannenkoeken. Drie recepten ga ik vandaag met jullie delen.

Banaan-ei pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes bestaan eigenlijk uit maar 2 ingrediënten: een banaan en twee eieren. De banaan prak je eerst fijn. Als dit nog niet gaat kun je de banaan in plakjes snijden en even dertig seconden in de magnetron zetten. Daar wordt hij wat zachter van. Daarna doe je de eieren erbij en je mengt ze door elkaar. Je kunt nog een snufje kaneel toevoegen, of een snufje zout. Vervolgens bak je op een niet te hoog vuur kleine pannenkoekjes van het mengsel. Maak ze niet te dik. Een grote pannenkoek kan ook, maar dat is lastiger draaien. Draai ze als de bovenkant droog is en laat ze nog even bakken. Je kunt ze eventueel beleggen met wat honing of extra fruit, maar persoonlijk vind ik ze naturel al erg lekker.

Mozzarella pannenkoekjes
Ook deze pannenkoekjes zijn erg simpel. Neem een halve bol mozzarella en twee eieren. De mozzarella prak je ook hier fijn en meng je met de eieren. Ook hier kun je een snufje zout aan toevoegen. Een beetje pesto is ook erg lekker. Van het mengsel maak je weer kleine pannenkoekjes. Ook hier geldt: maak ze niet te dik. Draai ze als de bovenkant droog is en laat ze nog even bakken. Heerlijk met tomaten.

Havermout pannenkoeken
Voor de havermout pannenkoeken heb je 40 gram havermout, 100 milliliter melk en een ei nodig. De havermout en de melk doe je in de blender tot je een glad mengsel hebt. Daarna meng je het ei met een garde erdoor. Je kunt eventueel nog een snufje zout of kaneel toevoegen. Bak het mengsel tot pannenkoeken, wacht weer tot de bovenkant droog is en draai ze dan. Deze pannenkoeken zijn heerlijk om te beleggen met vers fruit.

Kennen jullie deze gezonde variaties al?

12 gedachtes over “Nationale pannenkoekendag: 3x pannenkoek anders

  1. Nee, ik kende deze varianten nog niet. Maar ik ga ze beslist eens proberen. Vooral die havermoutgevallen. Lijkt me een leuke afwisseling op mijn bakje havermout in de morgen..

    Like

  2. oeh jammie ❤ Zelf maak ik vaak de banaan-ei pannenkoekjes! Ook heb ik een keer pannenkoeken van havermout gemaakt. Met mozzarella heb ik nog nooit geprobeerd, klinkt ook goed. Krijg hier zin van in… pannenkoeken 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.