Change the world: water besparen

10153200_632752283464493_639131935_nDe Happy Challenge is helaas al weer voorbij, wat gingen die tien weken snel. Maar Marieke heeft een nieuwe challenge bedacht, Change the World. Anders dan de Happy Challenge heeft deze nieuwe uitdaging geen vooraf bepaalde eindtijd.
De challenge is er op gericht om met elkaar een verschil te kunnen maken door iets kleins te doen. Iedere vrijdag komt er een opdracht online.
Deze challenge sprak me meteen aan. Ik heb tenslotte vorig jaar al de No Impact Week gedaan, daar sluit het mooi op aan. Er schuilt wel een beetje een idealist die de wereld wil verbeteren in me. Ik ben benieuwd naar de opdrachten.

De eerste opdracht gaat over het besparen van water door een paar minuten minder te douchen. Nou douche ik over het algemeen wel zo kort mogelijk, vooral als buiten je oren er niet af vriezen (ja, in de winter maak ik me wel schuldig aan lang douchen, maar winter hebben we nu niet), dus daar valt denk ik niet veel winst te behalen.
Daarom heb ik besloten de opdracht iets breder te trekken: ik ga eens kijken waar we nog meer water op kunnen besparen. Met de stroom was ik toch al bezig, waarom dan niet ook het water erbij nemen.
De wasmachine gaat bij ons altijd al pas aan als hij helemaal vol is. Tenzij… er iets is waarbij duidelijk op het label wordt aangegeven dat het apart gewassen moet worden. Daar kom je niet onderuit, denk ik dan. Maar misschien valt dat best mee.
In de ochtend was ik nog wel eens alleen mijn haren boven de badkuip, dan ga ik ’s avonds douchen. Tijdens het inzepen laat ik vaak de kraan lopen. Niet goed, ik weet het, maar ik ga er dus op letten om op dat moment de kraan dicht te doen.
In Mariekes tips om water te besparen kwam ik het wassen van de auto tegen. Nou doe ik dat eigenlijk niet zo heel vaak, krijg ik daar ook punten voor? Haha. Ik heb geen dure luxe auto die schoon moet zijn om mee te pronken. Maar als ik hem zelf was doe ik dat met de tuinslang. Maar het blijkt beter te zijn om emmers te gebruiken. Vreselijk, maar het scheelt behoorlijk. En die zeldzame keer dat ik de auto was, hoe erg kan het zijn om dan een keer met emmers aan de slag te gaan?
Dus, conclusie voor de eerste week: de kraan niet onnodig laten lopen, de auto wassen met emmers en eventueel een alternatief vinden voor dingen die apart gewassen moeten worden. Al heb ik die ook weer niet zoveel.

Advertenties

10 gedachten over “Change the world: water besparen

Voeg uw reactie toe

 1. Als iets apart gewassen moet worden, doe ik het eigenlijk altijd wel met de hand. En dat is de reden dat ik zo min mogelijk van dat soort kleren heb 😛 Of meerdere “apart wassen” dingen verzamelen en die dan tegelijkertijd wassen…

  Like

  1. Handwas vind ik niet eens zo erg, maar ik heb toch het idee dat het dan minder schoon wordt. Zeker als er ‘zichtbaar vuil’ in zit heb ik het idee dat het er met handwas niet goed uit gaat. Maar misschien ligt dat aan mij 🙂

   Like

   1. Ligt eraan wat je wast, denk ik? Als ik dingen met bloedvlekken heb, laat ik het eerst weken in koud water, dan wast het er daarna heel makkelijk uit.
    Mijn moeder heeft ook een tupperware-emmer voor handwasjes en het bevalt haar heel goed, dus wil ze er mij ook eentje geven om uit te proberen.

    Like

 2. ik heb vandaag besloten niet echt over deze challange te bloggen,
  eigenlijk omdat ik net als jouw hier al elke dag mee bezig ben…
  Korter douchen blijft een lastige, maar zo zat ik al een uur eerder met earth hour met de lichten uit…
  Af en toe gaat er bij mij ook een handwasje doorheen, soms gewoon ook sneller en makkelijker…

  Like

 3. Mooi geschreven!!! De machine gaat hier sowieso alleen aan als hij vol is. Ja de kraamverzorgster deed nog wel eens een halve machine aan. Maar wij niet. Dingen die echt apart moeten hebben we niet echt en anders die ik ze op de hand of in de Tupperware emmer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: