Favorieten: ontbijt

smoothieHet is al weer een tijdje geleden dat ik mijn laatste lijstje met favorieten heb geplaatst, dus ik vond het wel weer eens tijd worden voor een nieuwe. Deze keer laat ik jullie kennismaken met mijn favoriete ontbijtjes. In willekeurige volgorde:

Banaan-ei pannenkoekjes. Heel eenvoudig om te maken, het enige wat je nodig hebt zijn een banaan en twee eieren. Maar ze zijn heerlijk, het vult voor langere tijd en het is snel klaar. Echt een verwennerijtje in de ochtend.

♥ Een smoothie van een banaan, een kiwi en een flinke scheut yoghurt. Heerlijk fris, ook snel te maken en verrassend genoeg zit ik er ook lang genoeg vol van. Deze moet je niet te lang laten staan, dan wordt hij bitter.

♥ Roerei met champignons. Ik vind het prettig om met iets eiwitrijks de dag te beginnen, en champignons zijn een uitstekende combinatie met gebakken ei, ook in de ochtend.

♥ Griekse yoghurt met muesli. Dit eet ik niet zo heel vaak, maar op zijn tijd vind ik het erg lekker.

♥ Iets wat ik bij uitzondering eet, maar wat toch niet in het lijstje met favorieten mag ontbreken: een warm croissantje met ham en kaas. Niet zo heel gezond, maar wel ontzettend lekker.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Morgen maak ik de winnaar van de sportarmband bekend! Je kunt nu nog meedoen met de winactie.

13 gedachtes over “Favorieten: ontbijt

 1. Heerlijke ontbijtjes met uitzondering van de champignonen :-). Ik ontbijt snel met één cracker met smeerkaas of een boterham met smeerkaas. In het weekend iets uitgebreider. Het lekkerste vind ik van die croissants die je zelf nog moet rollen en bakken in de oven. Maar die eet ik alleen bij speciale gelegenheden.

  Like

 2. Lekkere ontbijtjes!
  Ik eet meestal in de ochtend niet iets wat ik nou ontzettend lekker vind, maar wat praktisch is. Ik blijf het liefst zo lang mogelijk liggen, dus het is in de ochtend vaak racen om op tijd te vertrekken. Vaak eet ik cruesli of gewoon een boterham.

  Like

 3. Ik ben dol op ontbijten. Leuk lijstje!
  De bananenpancakes maak ik ook wel eens, maar dan met kokos, havermout en lijnzaad erbij. Verder eet ik vanwege de detox bijna elke ochtend fruit, dat is toch wel mijn favoriet. Een grote bak verse aardbeien en blauwe bessen met wat geitenyoghurt, gojibesjes en geroosterde nootjes, die staat op nummer 1!

  Like

 4. Het lekkerst vind ik een uitgebreid ontbijt met allerlei broodjes, een gekookt eitje en verschillende soorten beleg. Maar daar is niet altijd tijd voor. Een schaaltje yoghurt of een smoothie zijn dan ook prima opties. 😉

  Like

 5. Jouw havermoutpannenkoekjes! Met verse bosbessen en een klein beetje honing. Echt, sinds dat je die hebt gepost, bak ik een hele stapel in het weekend, om iedere werkdag er twee in de magnetron op te warmen. Makkelijk en iedere ochtend een ware traktatie! 🙂 Tot nu toe verveelt het me niks haha.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.