Wandelen | Nationaal Park de Maasduinen

Een tijdje terug gingen we met een klein roedeltje hondjes wandelen bij Nationaal Park de Maasduinen in Limburg. Een mooi gebied waar je zo uitgebreid kunt wandelen als je wil, dus we hebben nog lang niet alles gezien en we komen zeker nog een keer terug.

De naam zegt het eigenlijk al, het is een zandrijk gebied. De hondjes vonden het heerlijk om door het zand te rennen, te graven en overal te snuffelen, maar zelf moet je daar dus wel tegen kunnen. Voor mij ging het verrassend goed eigenlijk, de laatste keer dat ik door het zand liep was kort na het stoppen met krukken, en toen vond ik het nogal zwaar, maar daar had ik nu gelukkig helemaal geen last meer van.
Naast zand vindt je er ook bos, heide en vennen. Een prachtig veelzijdig gebied dus, wat waarschijnlijk ook erg mooi is als de heide in bloei staat.
Je kan je dus voorstellen dat De Maasduinen niet zo geschikt zijn voor rolstoelen of buggy’s. Er zijn wel half verharde paden waar je wel met wielen overheen kunt. Die routes zijn aangeduid met paaltjes waarop een rolstoel afgebeeld is. Wij hebben deze paden niet gezien, maar op de website is te zien waar je deze kunt vinden.
Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven: er zijn speciale routes waarbij kinderen opdrachten of belevenisspelletjes kunnen uitvoeren.
En voor honden is het natuurlijk ook een heerlijke plek. Honden mogen hier los lopen, mits je de hond onder controle hebt natuurlijk.
Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een volle maanwandeling of een rondleiding bij de kasteelruïne. Beide lijken me erg leuk, dus misschien doe ik een keer mee.
Het is wel een eindje rijden voor ons, maar de toeristische route is leuk, en het is zeker de moeite en de rit waard.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.