23 voor 2023

Ik doe al jaren niet meer aan goede voornemens, maar ik denk wel graag na over dingen die ik het komende jaar graag zou willen doen of bereiken. Geen dingen die bij voorbaat al gedoemd zijn om te mislukken, zelfs niet per se concrete doelen. Gewoon dingen die ik wil doen, of waar ik zelfs al aan werk. En lukt het niet, dan is dat ook helemaal oke.

Foto door eberhard grossgasteiger op Pexels.com
 1. Sparen! Deze stond er vorig jaar ook op, maar ik wil ook dit jaar graag blijven sparen. Geen vaste bedragen, maar ik hoop wel mijn spaarrekening wat aan te kunnen vullen.
 2. Iets van mijn ‘grote bucketlist‘ afstrepen. Ik weet nog niet wat of wanneer.
 3. Naar de tattooshop voor het pootje van Gipsy. Dat was eigenlijk afgelopen herfst het plan, maar toen was ik veel ziek en is het er niet van gekomen.
 4. Fitter en sterker worden. Die staat eigenlijk altijd wel op deze lijst, en daar werk ik intussen al weer een tijdje aan.
 5. Regelmatig gewoon zomaar iets aardigs doen voor een bekende of onbekende.
 6. Mijn fiets wegbrengen om te laten nakijken nadat ik hem een paar jaar niet heb gebruikt.
 7. Als hij is nagekeken uiteraard ook vaker de fiets pakken om bijvoorbeeld naar kantoor of naar het centrum te gaan.
 8. Meer bakken, ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te proberen in de keuken, en ik wil vaker iets lekkers bakken. Ik heb een fantastisch bakboek wat de kast veel te weinig uit komt, tijd om daar iets aan te doen.
 9. Vaker gaan suppen. Vorig jaar heb ik maar weinig gesupt, met goede reden uiteraard, maar ik heb het wel gemist.
 10. Mijn kledingkast weer een keer grondig opruimen. Verkopen of weggeven wat nog goed is, maken of wegdoen wat versleten is.
 11. Honderd boeken lezen. Ik heb nog zo veel boeken op mijn leeslijst staan, vorig jaar las ik 102 boeken, ik ga er vanuit dat het dit jaar ook wel weer gaat lukken.
 12. Oefenen met ruimte innemen. Niet dat ik overal met mijn grote mond vooraan wil gaan staan, maar achteraan hoeft ook niet.
 13. Iedere maand iets nieuws koken uit één van mijn kookboeken. Naast een fijn bakboek heb ik ook meerdere kookboeken die de kast te weinig verlaten. Ik kook er wel eens uit, maar zou dat vaker willen doen.
 14. Regelmatig iemand met of zonder reden een kaartje sturen. Ik maak graag kaarten, maar verstuur ze eigenlijk alleen rond kerst of bij verjaardagen en ziekte. Dat zou ik veel vaker willen doen, ook zonder reden.
 15. De legpuzzel die ik van het werk kreeg maken. Ik vind het heerlijk ontspannend, maar doe het zelden. De puzzel die ik kreeg is een mooie gelegenheid om dat weer eens te doen.
 16. Eindelijk mijn gehaakte papegaai afmaken. Deze heb ik al een paar jaar, het begin is gemaakt, maar eigenlijk kan ik helemaal niet echt haken, ik heb voor iedere steek de instructie nog nodig en dat weerhoudt me er een beetje van om het weer op te pakken. Maar ik wil het juist graag leren, en dat gebeurt niet door het te laten liggen.
 17. Minstens zes keer een georganiseerde wandeltocht lopen. Ik vind georganiseerde tochten vaak leuk om te doen. Niet nadenken over de route, medewandelaars tegenkomen, echte rustposten. Laat maar komen.
 18. Een dag naar het strand. Ik hou van het strand, maar het is te ver weg om echt regelmatig te komen. Ieder jaar proberen we minimaal een dagje te gaan.
 19. Vaker een uitje met vriendinnen. Lekker uit eten, naar de bioscoop, een dagje weg. Soms komt het er gewoon te weinig van, ik wil dat dat jaar vaker doen.
 20. Mijn dankbaarheidsdagboek bijhouden. In het laatste cadeautje van mijn adventsswap zat een dankbaarheidsdagboek. Deze wil ik tot hij vol is dagelijks bijhouden.
 21. Alsnog naar een open sterrenkijkavond bij de RU. Ik had deze er vorig jaar ook op staan, maar het kwam er niet van. Ik neem hem mee, want ik wil dit nog steeds graag een keer doen.
 22. Duolingo weer eens oppakken en me verdiepen in een nieuwe taal.
 23. Sporten voor een goed doel. Ik deed eerder mee aan de Run for KiKa, maar momenteel ligt mijn focus meer op wandelen dan op hardlopen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om iets sportiefs te doen voor een goed doel.

Wat zijn jouw plannen en doelen voor het komende jaar?

4 gedachtes over “23 voor 2023

 1. Wat is jouw lijstje ook leuk! We hebben een aantal leuke overeenkomsten op het lijstje staan. Succes met het afwerken van je lijstje.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.