Gelezen | De Duincafé-serie van Debbie Johnson

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Ken je dat, dat je na het lezen van een fijn boek of een fijne serie een beetje in een gat valt? Dat je eigenlijk nog niet in een nieuw boek wil beginnen omdat je nog geen afscheid wil nemen? Dat had ik na het lezen van de boeken over het Duincafé.
Het Duincafé heet in Engels Comfort Food Café, en dat is eigenlijk nog toepasselijker. De eigenaresse Cherie Moon doet namelijk altijd haar best om van de ‘stamgasten’ hun troosteten te achterhalen en ze dit voor te zetten wanneer ze dat het meest nodig hebben. Het Duincafé is een plek waar vriendschappen ontstaan, en waar iedereen die daar behoefte aan heeft troost, hoop en nieuwe kansen kan vinden.
Ik vond het een heerlijke serie om te lezen. De personages, en dat zijn er nogal wat, zijn goed uitgewerkt en spreken echt tot de verbeelding. Het is net of ze tijdens het lezen een beetje mijn eigen vrienden zijn geworden, en dat zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal zit. Ook de omgeving zie je voor je, het is net of je er zelf bij bent.
De serie leest als een trein, en letterlijk met een lach en een traan. Iedereen heeft zijn of haar eigen verleden om mee te dealen, en dat zorgt voor emotionele momenten. Maar uiteindelijk is er altijd hoop en verdient iedereen een nieuwe kans in het leven. De romances zie je als lezer natuurlijk al van mijlenver aankomen, maar dat stoort absoluut niet.
De serie bestaat uit zes delen. In het eerste deel, Zomer in het Duincafé, volgen we Laura, een jonge weduwe en moeder van twee tieners. In het tweede deel, Kerstmis in het Duincafé, leren we haar zus Becca kennen, die ook het nodige heeft meegemaakt. Het derde deel, Thuis in het Duincafé, richt zich op Zoë, een nieuw personage. Het vierde deel, Zonnige dagen in het Duincafé, gaat het over Willow. Ik hoopte al dat zij haar eigen boek zou krijgen, en het stelt niet teleur. In het vijfde deel, Een kerstcadeau van het Duincafé, leren we Katie beter kennen. Zij werd in het eerste boek al geïntroduceerd, maar bleef in eerste instantie een beetje op de vlakte. In dit deel lezen we onder andere hoe dat komt. En in het laatste deel, Een huwelijk in het Duincafé, maken we kennis met Auburn, Willows zus.
Ik vond het echt jammer dat de serie voorbij was, er waren nog wel personages van wie ik graag het verhaal zou willen lezen. De serie over het Duincafé is echt een heerlijke feelgood serie, maar wel met de nodige diepgang en geen moment saai. Als ik ooit zwem in het geld begin ik ook een Duincafé.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.