Gelezen | Happy Ever After-serie van Jenny Colgan

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Jullie weten inmiddels vast wel dat ik een beetje fan ben van de kneuterige knusheid van Jenny Colgan. En als je op zoek bent naar kneuterige knusheid dan stelt ook deze serie niet teleur. Net als de series die ik eerder van haar las zijn dit ook weer heerlijke feelgood boeken, met de nodige romantiek, maar Jenny gaat ook de heftigere onderwerpen niet uit de weg. Zoals in dit geval bijvoorbeeld orgaandonatie en geestelijke gezondheid.
Deze serie speelt zich af in de Schotse Hooglanden, en echt, ik wilde daar al een keer naar toe, maar nu nog meer. Ze weet de omgeving mooi te omschrijven, je ziet de huisjes, de natuur en de boekenbus gewoon helemaal voor je.
Ook de personages zijn weer goed uitgewerkt.
De serie bestaat uit drie boeken, ‘Op goed geluk‘, ‘Zoek de zon op‘ en ‘Eindeloos dichtbij‘. Hoewel de eerste mijn favoriet is (want boeken in de hoofdrol) is de hele serie weer de moeite waard. Aanrader weer hoor.

Heb je al eens iets van Jenny Colgan gelezen?

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.