Gelezen | Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!
Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Na een pittige serie met dikke boeken had ik even zin in ongecompliceerde feelgood, en dan zit je helemaal goed bij Marijke Vos. Ik had al eerder een boek van haar gelezen en ook ‘Wedden dat ik blijf‘ leest heerlijk vlot weg. Het boek heeft humor, is lekker luchtig, maar er komen ook zwaardere onderwerpen aan bod. Precies waar ik naar op zoek was dus.
Wanneer je begint met lezen zit je meteen in het verhaal, en het is duidelijk dat de schrijfster haar onderzoek heeft gedaan. Het enige waar dit niet uit blijkt is dat de benoemde diagnose Asperger niet meer gegeven wordt, dat daar nog wel over gesproken wordt is jammer, maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek.
De personages zijn leuk en herkenbaar. In eerste instantie dacht ik dat de romance, die iedereen natuurlijk wel ziet aankomen, wel erg vlot op gang kwam, maar bij doorlezen bleek dit juist perfect in het verhaal te passen.
En dan zijn er natuurlijk de alpaca’s en de andere dieren, die maken het helemaal af! ‘Wedden dat ik blijf’ is een heerlijke feelgood roman, aanrader voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.