Moestuin update | Zomeroogst

In de moestuin hoef ik me ondanks het warme weer nog niet te vervelen. Het meeste groeit lekker door, sommige dingen zelfs sneller door de warmte, en ik heb nog behoorlijk wat kunnen oogsten.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Zo haalde ik de eerste aardappeltjes uit de grond. Het was een vroeg ras, het loof was afgestorven, dus de aardappels konden uit de grond. En de opbrengst was verrassend goed eigenlijk. Ik heb toen ik met krukken liep slecht mijn best gedaan met aanaarden, dus het had veel meer kunnen zijn, maar ondanks dat had ik een mooie oogst. De andere zak met aardappelen staat nog, die zijn iets later.
De boterpeulen zijn inmiddels wel klaar met geven, maar ik heb daar een behoorlijke oogst vanaf kunnen halen. Goed voor een paar maaltijden, het ligt nu lekker in de vriezer.
De kruiden doen het ook goed. Ik had opeens een oreganoplantje op een plek waar ik die helemaal niet gezaaid had, maar op de plek waar ik wel gezaaid had kwam niks. Van de verschillende soorten munt die ik heb staan maak ik regelmatig een lekkere kop thee en ook de bieslook blijft het maar goed doen.
De puntpaprikaatjes deden het helaas minder goed, ze zijn wel mooi rood geworden, maar hadden allemaal plekjes helaas. Ook de kolen doen het dit jaar niet zo goed, en mijn jonge bonenplantjes heb ik iets te vroeg buiten gezet, die zijn helaas opgegeten.
Maar de tomaten maken alles goed, die doen het fantastisch. Ik heb al een pan soep gemaakt, maar ik heb nog zo veel tomaten. Ik denk dat ik er nog een pan pastasaus en een quiche van ga maken. Ze blijven maar groeien.

Heb je ook een moestuin? Hoe gaat het daarmee?

Een gedachte over “Moestuin update | Zomeroogst

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.