Gelezen | De Godinnentest trilogie van Aimee Carter

Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt.
Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt.
Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd.
Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid!
Alleen… wat als het haar niet lukt?

Ik hou van mythologie, dus deze serie stond al erg lang op mijn lijstje om een keer te lezen. Het is niet echt een hertelling, want het is een heel nieuw verhaal, maar wel gebaseerd op de Griekse goden en hun verhalen.
Het verhaal leest lekker vlot weg, je zit er meteen in. In het eerste deel had ik al vrij snel een verdachte op het oog, die achteraf ook bleek te kloppen, maar verder was het niet voorspelbaar. Het is spannend, en er zitten een paar onverwachte wendingen in.
De personages vond ik goed uitgewerkt. Vooral de hoofdpersonages leer je goed kennen. De Griekse goden hebben uiteraard hun eigen karaktereigenschappen vanuit de mythologie.
Al met al een heerlijke serie om te lezen. Je hoeft niet bekend te zijn met mythologie om het verhaal te kunnen volgen, maar het kan wel helpen voor de herkenbaarheid. Aanrader voor iedereen die van fantasy houdt en een origineel verhaal wil lezen.

2 gedachtes over “Gelezen | De Godinnentest trilogie van Aimee Carter

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.