Recept | Bloemkool ovenschotel

Vroeger maakte ik deze ovenschotel regelmatig, maar op de één of andere manier was het daar al een tijd niet meer van gekomen, en dat terwijl hij zo lekker is. Laatst maakte ik hem weer een keer, en ik zag dat ik hem ook nog nooit gedeeld had, dus bij dezen!

Ingrediënten voor 1 ovenschaal
500 gram gekookte aardappels in schijfjes
200 gram bloemkool
150 gram champignons
knoflook naar smaak
peper, zout en nootmuskaat naar smaak
250 ml groentesaus met tuinkruiden (zelfgemaakt of uit een pakje)
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze een paar minuten beetgaar. Snijd de champignons en de knoflook in stukken en bak ze. Voeg de bloemkool toe en bak deze even mee. Doe er peper, zout en nootmuskaat bij.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Schep hierop het bloemkoolmengsel en verdeel dit over de schaal. Roer een deel van de saus door het bloemkoolmengsel en bedek dit met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel tot slot de rest van de saus over de aardappelschijfjes en maak het af met een beetje geraspte kaas.
Zet de schaal drie kwartier in de oven.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Recept | Bloemkool ovenschotel

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.