Gelezen | Flanagans-trilogie van Asa Hellberg

Het is een ramp om geen uitnodiging te krijgen voor de uitbundige feesten van Linda Lansing, de baas van Hotel Flanagans. Maar Linda voelt zich niet altijd thuis in deze wereld. In haar hart is ze nog steeds een eenvoudig meisje uit een klein dorp, en als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse heeft ze het niet makkelijk. Er zijn inmiddels jaren verstreken sinds ze het hotel van haar vader erfde, maar Linda is nog steeds verwikkeld in een bittere machtsstrijd met haar arrogante neven, die zichzelf als veel geschiktere eigenaren van Flanagans zien. Ze is klaar om te vechten voor het levenswerk van haar vader, maar vraagt zich heimelijk af hoeveel ze bereid is op te geven. Is dit het allemaal wel waard?

De eerste twee delen uit deze serie las ik vorig jaar al. Toen ik ‘Welkom bij Hotel Flanagans’ ging lezen verwachtte ik geen historische roman, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik me nauwelijks had ingelezen en puur afging op de positieve reacties. Niet dat ik die niet leuk vind, integendeel, en ik ben blij dat ik toch verder ben gaan lezen ook al was het niet wat ik op dat moment zocht.
Maar je zit meteen in het verhaal, het is lastig om het weg te leggen als je eenmaal bent begonnen. Feelgood en drama wisselen elkaar goed af, en het verhaal is lekker spannend. Niet op een thrillerachtige manier, maar wel zo dat je door wil lezen.
De afwisseling tussen de personages en de tijdlijnen houdt het interessant, en de personages komen echt tot leven door de schrijfstijl.

In het tweede deel van de serie zijn we een paar jaar verder, en het hotel is overgenomen door Emma en Elinor. Na het eerste deel was wel een beetje te verwachten dat zij het over zouden nemen.
Ook dit deel zit weer vol emotie en geheimen die uitkomen. Ik ga niet spoileren, maar op het laatst hield ik het moeilijk droog.

In het derde en laatste deel zijn we weer een paar jaar verder, en het hotel wordt nu gerund door de dochters van Emma en Elinor. Een mooie afsluiter van deze serie, die net als de eerdere delen weer een rollercoaster van emoties.

Al met al is dit een heerlijke serie over krachtige vrouwen. Spannend en emotioneel, en je kunt merken dat de schrijfster goed onderzoek heeft gedaan naar de tijden waarin de boeken zich afspelen. Je waant je tijdens het lezen echt in het hotel, of in Zweden, waar ook stukjes van het verhaal zich afspelen. Aanrader!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.