Moestuin-update | Groei baby’s, groei!

Hoera, het is maart, en ook nog eens prachtig weer! Reden genoeg dus om lekker in de tuin aan de slag te gaan, de eerste dingen staan er intussen in. En de eerste plantjes laten zich zelfs al zien.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Eind vorige maand zaaide ik mijn broccoli onder glas, en dat zijn al kleine plantjes geworden. Zo leuk om te zien dat het groeit. En in maart kon ik nog meer zaaien. In de volle grond gingen spinazie en sla, en rucola in een pot, en ook daar zie ik intussen kleine groene sprietjes en blaadjes. Onder glas zaaide ik mijn tomaten, kolen, uien en herfstprei. Ook zaaide ik verschillende muntsmaakjes, muismeloen, boterpeulen en ananaskers. De laatste drie zijn nieuw voor me, ik ben heel benieuwd wat dat gaat worden.
De aardappelzakken zijn intussen ook in gebruik genomen, ook daar ben ik erg benieuwd naar. In de fruitbomen zitten ook volop knoppen, ik hoop dat ik er lekker veel van kan oogsten.
Naast de moestuin hebben we natuurlijk ook nog niet-eetbare tuin. Ik zaaide verschillende bloemen voor de bijen en vlinders, en we vulden twee bloembakken met vrolijke viooltjes. De blauwe druifjes die al jaren terugkomen doen het ook weer fantastisch, en ik verpotte nog een kleine vlinderstruik.
Niet helemaal (moes)tuin, maar ik heb me ook aangemeld als ‘voedselbank voor de bijen’. Vanaf 1 april (geen grap!) kunnen mijn buurtgenoten een gratis zakje bloemzaad bij me ophalen om de buurt bijvriendelijk te maken.

Ben jij graag in de tuin bezig?

Een gedachte over “Moestuin-update | Groei baby’s, groei!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.