Vega(n) op de borrelplank

De ouderwetse standaard borrelplank die iedereen wel kent is natuurlijk het plankje met kaas en verschillende soorten worst, en soms de wat luxere dingen zoals augurk met boterhamworst. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook genoeg vega(n) opties voor de borrelplank!

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

♥ Kaas
De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk kaas. Er zijn verschillende soorten kaas, kies er een paar uit die jij en je eventuele gasten lekker vinden, en maak er een kaasplankje van. Er zijn ook steeds meer vegan alternatieven voor kaas.

♥ Vleesvervangers
Er zijn tegenwoordig ook steeds meer vleesvervangers, en ze worden steeds lekkerder. De Albert Heijn heeft bijvoorbeeld vegan grillworst. Ik herhaal: vegan grillworst. Dat was altijd mijn lievelingsworst van de borrelplank, en dat is het nu eigenlijk wel weer, want hij is echt lekker. Verder zijn er tegenwoordig verschillende merken die een snijdbare vega(n) leverworst hebben, en Huls heeft vegetarische droge worst, maar die heb ik nog niet in de winkel gevonden.

Noten
Een borrelplank bestaat allang niet meer alleen uit kaas en worst. Vul hem lekker aan met noten voor een extra bite.

Fruit
Het zoete van fruit kan heerlijk combineren met de hartige kaas en worst. Denk bijvoorbeeld aan stukjes mandarijn, druiven of plakjes appel.

Luxere hapjes
Ook luxere hapjes mogen wat mij betreft niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan monchourolletjes, gevulde eitjes of de ouderwetse augurk, maar dan in een vleesvervanger.

Groente
Misschien verrassend, maar groente kan ook erg lekker zijn op de borrelplank, en het is nog gezond ook. Mijn persoonlijke favorieten zijn stukjes bloemkool en broccoli, maar ook reepjes paprika of wortel doen het erg goed op de borrelplank.

♥ Wraps
Wraps kun je vullen met alles wat je lekker vindt, dus ook met vega(n) opties. Kruidenkaas met gebakken champignons bijvoorbeeld, of hummus en gegrilde groenten. Maar ook in wraps kun je prima gebruik maken van vleesvervangers.

Verder ben ik zelf altijd wel gek op stokbroodjes met verschillende smeerseltjes, al zet ik die meestal naast de borrelplank. Maar je kan er natuurlijk ook gewoon een borreltafel van maken!

Een gedachte over “Vega(n) op de borrelplank

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.