Gelezen | Unsinkable van Lotte van Noort

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Unsinkable

Ik hou van lezen over complottheorieën, dus dit boek moest ik natuurlijk lezen, en dit boek stelde me niet teleur. Hoewel de schrijfster veel elementen uit de bekende film heeft overgenomen, waaronder een aantal bekende namen, was het verhaal toch ‘eigen’ genoeg om ervoor te zorgen dat dit niet storend was. Het is absoluut geen geschreven hervertelling van de film.
Voor het boek is veel onderzoek gedaan, en dat is goed terug te lezen in het verhaal. Maar saai of langdradig is het geen moment. Het boek is vlot geschreven en leest als een trein. En ondanks dat je weet dat ze op de ijsberg gaan botsen zit er nog veel spanning in.
Je leest het verhaal door de ogen van een kamermeisje, wat ik wel een interessante invalshoek vond. Het leest alsof je zelf alles meemaakt. Ook de andere personages zijn levendig beschreven, sommige zouden een vriendin kunnen zijn, aan anderen krijg je vooral in het begin een beetje een hekel.
Het verhaal is ontroerend, ik kon het niet helemaal droog houden. En wat is Katharina een goed voorbeeld van vrouwenpower! Echt een aanrader voor iedereen die houdt van het verhaal van de Titanic, complottheorieën en/of verhalen over sterke vrouwen.

Een gedachte over “Gelezen | Unsinkable van Lotte van Noort

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.