App | Onbeperkt lezen en luisteren met Nextory

Ik had al eerder reclame voor de app voorbij zien komen, en toen ik zag dat er een paar boeken in stonden die ik graag wilde lezen besloot ik het een kans te geven en de app te installeren.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Nextory is een app die je kunt installeren op je smartphone of tablet, en binnen de app kun je onbeperkt boeken lezen én luisteren. Net als bij Kobo plus sluit je per maand een abonnement af. Het grote verschil met Kobo plus is dat je echt de app nodig hebt, je kunt dus niet lezen op je e-reader. Dat vond ik wel een nadeel, het kleine schermpje van mijn telefoon leest toch een stuk minder prettig.
De eerste periode kun je (bijna) gratis lezen. Je betaalt 10 cent om je rekening te verifiëren, maar daarvoor kun je dus de hele maand lezen en luisteren. Je moet wel zelf het proefabonnement opzeggen als je er niet mee verder wil.
Het aanbod is groot. Er staan boeken op voor kinderen en volwassenen, en zowel nieuwe boeken als iets oudere boeken. Ik heb tot nu toe alleen het leesgedeelte geprobeerd, maar je kunt dus ook luisteren. Sommige boeken zijn alleen als leesboek beschikbaar, andere alleen als luisterboek, maar de meeste boeken die ik heb gezien kun je zowel lezen als luisteren.
De app zelf werkt prettig. Je kunt tijdens het lezen de lettergrootte aanpassen als je dat wil, en je swipet om naar de volgende pagina te gaan. Hij is wel wat gevoelig, als je maar een klein tikje omhoog of omlaag swipet in plaats van opzij dan sluit je het boek af. Dat is wel met één tik weer opgelost, dus zo’n groot probleem is dat niet.
Om te lezen heb je geen internetverbinding nodig. Op het moment dat je een nieuw boek uitkiest wel even, want het boek van je keuze wordt gedownload in de app, maar dat gaat heel snel.
Je kan kiezen uit twee abonnementen. Het gouden abonnement kost € 11,99 per maand, je kan dan met één persoon tegelijk lezen. Het familie abonnement kost € 14,99 – € 19,99 per maand, en daarmee kun je met twee tot vier mensen tegelijk lezen.
Al met al een leuke app om een keer te proberen, maar ik laat het bij het proefabonnement. Ik lees toch echt liever een papieren boek of een boek op mijn e-reader. Maar als je wel graag op je telefoon leest, of je hebt een tablet, dan is deze app zeker niet slecht. Of het voor jou het maandbedrag waard is hangt natuurlijk ook af van hoe veel je leest.

Een gedachte over “App | Onbeperkt lezen en luisteren met Nextory

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.