21 voor 2021: het resultaat

Voor het afgelopen jaar had ik 21 dingen opgeschreven waar ik me in 2021 mee bezig wilde houden. Vandaag blik ik er even op terug en kijk ik wat ervan terecht gekomen is.

Foto door Madison Inouye op Pexels.com
 1. Ik wilde meer aan de slag met haken. Nou heb ik inderdaad op de valreep mijn haakprojectje weer even in de handen gehad, dus technisch gezien is deze helemaal geslaagd. Ik kom wel steeds een stapje verder.
 2. Sparen. Ik heb iets meer kunnen sparen dan vorig jaar. Niet zoveel als ik hoopte, maar aan de andere kant, we deden nog het één en ander aan het huis, ik ging een opleiding volgen, er is ook wel wat geld uitgegeven het afgelopen jaar.
 3. Fitter en sterker worden. Mag ik daar even heel hartelijk om lachen? De sportschool was een groot deel van het jaar dicht, en door mijn heupprobleem ging ik qua fitheid eigenlijk vooral achteruit. Gezond eten heb ik wel gedaan, en ik ben zowaar nog een paar kilo afgevallen.
 4. Een dagje naar het strand. Check, we gingen zelfs twee keer een dagje naar het strand vorig jaar. Heerlijk, even uitwaaien.
 5. Meer tijd doorbrengen met dierbaren. Ja, ik geloof wel dat deze geslaagd is. Door corona nog lang niet zoveel als ik zou willen, maar we hebben zeker leuke dingen gedaan.
 6. Mijn boek afmaken en uitbrengen. Bijna.
 7. Een SUP board aanschaffen, dat heb ik begin vorig jaar inderdaad gedaan. Heerlijke lockdownhobby, en een fijne manier om toch in beweging te blijven. En omdat ik er één met een zitje kocht kan ik ook door als het staan even niet zo goed wil.
 8. Een stedentripje maken, daar is het helaas, mede vanwege de coronamaatregelen, niet van gekomen.
 9. Me nog meer verdiepen in Pinterest. Nou, ik ben nog lang geen expert, maar ik ben wel een stukje wijzer geworden. Er zijn dit jaar ook een stuk meer bezoekers via Pinterest naar mijn blog gekomen, al heb ik er nog niet zo veel mee gedaan.
 10. Ontspullen, jazeker, dat is wel gelukt.
 11. Iets nieuws leren. Nou, ik ben begonnen met de opleiding tot pedicure, dus dat is zeker gelukt. Daarnaast probeerde ik ook op creatief gebied wat nieuwe dingen, en volgde ik een workshop vegan kaas maken, dus deze is helemaal geslaagd.
 12. Vaker een spelletje doen, dat is ook helemaal gelukt.
 13. Meer ‘groene’ blogs schrijven, daar is het dan weer niet zo van gekomen.
 14. Meedoen aan een schminkwedstrijd. Dat is op het nippertje niet gelukt, ik zou mee gaan doen aan een halloweenwedstrijd en een bellypaint insturen, maar helaas werd mijn model ziek toen ik de paint zou gaan maken. Volgend jaar beter.
 15. Regelmatig iemand een kaartje sturen, dat heb ik wel gedaan, maar zou ik eigenlijk best nog iets vaker willen doen.
 16. Thuis ‘uit eten’, inclusief mooi opgemaakte borden en luxe toetjes. Ik kookte wel een paar keer uitgebreid, maar het echte restaurantgevoel met de opgemaakte borden daar zijn we niet aan begonnen.
 17. Random acts of kindness, deze is wel geslaagd. Zomaar iemand verrassen is zo leuk om te doen.
 18. Blijven oefenen met ‘ruimte innemen’, check.
 19. Schrijfwedstrijden oppakken, ook gelukt. Helaas niets gewonnen.
 20. Regelmatig bewust me-time inplannen, nee, dat is er weer bij in geschoten. Ik heb gelukkig voldoende tijd voor mezelf genomen hoor, maar niet bewust gepland.
 21. Een klein feestje organiseren als corona dat zou toelaten, het moge duidelijk zijn dat we helaas nog niet zover zijn.

Had jij dingen waar je mee aan de slag wilde het afgelopen jaar? En is dat gelukt?

Een gedachte over “21 voor 2021: het resultaat

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.