Gezien op Netflix, de kersteditie

Ik zit intussen al helemaal in de kerstsfeer. Kerstshows, kerstcadeautjes, en natuurlijk kerstfilms. Met die laatste staat Netflix vol, en er zijn de laatste tijd verschillende kerstfilms toegevoegd. Genoeg te kijken dus.

Foto door John-Mark Smith op Pexels.com

A Christmas Prince 1, 2 & 3
Kerst begint vroeg voor een jonge, beginnende journaliste als ze naar het buitenland wordt gestuurd voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt.
Heerlijke romantische kerstfilms a la The Prince and Me. Het eerste deel vond ik het leukst, maar ook deel twee en drie zijn erg vermakelijk.

The Princess Switch 1, 2 & 3
Als een nuchtere banketbakster uit Chicago en een toekomstige prinses ontdekken dat ze dubbelgangers zijn smeden ze een plan om tijdens de kerstdagen met elkaar te ruilen.
Deze vond ik eigenlijk nog leuker dan A Christmas Prince. Het derde deel is pas net op Netflix verschenen, de eerste twee delen zijn al iets ouder, maar ik had ze nog niet eerder gezien. Leuk detail: in deel twee en deel drie zit een kleine crossover naar A Christmas Prince. Ik hoop stiekem op een vervolgfilm die de beide films echt bij elkaar brengt.

Love Hard
Een schrijfster reist 5000 kilometer om met kerst de man te verrassen die ze op een datingapp heeft ontmoet, en ontdekt dan dat ze is genept.
Er is veel commentaar gekomen op deze film, het zou catfishen goedpraten. En echt, ik snap het commentaar wel, maar deze film is tegelijkertijd ook zo schattig. Tikje voorspelbaar wel, maar dat is niet storend.

Holidate
Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen worden elkaars platonische metgezel, maar krijgen dan gevoelens voor elkaar.
Erg voorspelbaar, maar wel heerlijk vermakelijk en kerstig. Past prima in dit rijtje en deed het goed voor mijn kerstcravings.

A Cinderella Story – Christmas Wish
Een meisje dat zangeres wil worden werkt als elf bij een kerstbomenverkoper. Ondanks haar ijdele stiefmoeder en gemene stiefzussen beleeft ze haar eigen kerstwonder.
Het verhaal van Assepoester kent waarschijnlijk iedereen wel, dus in die zin is de film natuurlijk hartstikke voorspelbaar. Toch is dit een erg leuke twist aan het verhaal, helemaal in de kerstsfeer. En ik hou van sprookjes en hedendaagse hervertellingen, dus ik heb me zeker vermaakt met deze film.

Ben jij al toe aan kerstfilms?

2 gedachtes over “Gezien op Netflix, de kersteditie

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.