Moestuin update | De oogst tot nu toe

Zoals jullie vast hebben meegekregen ben ik fanatiek aan het moestuinieren. We hebben de ruimte flink uitgebreid, en ik heb behoorlijk wat gezaaid. Inmiddels hebben we er ook al van kunnen eten. Dit hebben we tot nu toe kunnen oogsten.

♥ Spinazie: Spinazie was het eerste wat we hebben kunnen oogsten. En niet een handje vol, maar een complete maaltijd. Spinazie uit eigen tuin is toch stukken lekkerder dan uit de winkel.

♥ Paksoi: De paksoi was vroeg klaar en bracht minder op dan normaal. We hebben het nog niet geproefd, het ligt nog in de diepvries.

♥ Peultjes: De peultjes moeten niet te lang blijven hangen, dus ik oogst ze met handjes vol. Het zijn er niet veel tegelijk, en ze zijn ook nog niet op, want deze oogst ik pas sinds deze week.

♥ Rode bessen: Ik had ook nog een verrassing, achterin de tuin stond nog een vergeten bessenstruik. Ik wist niet meer of het witte of rode bessen waren, maar ze bleken rood te zijn.

♥ Rucola: De rucola is inmiddels deels op en deels doorgeschoten en uit de tuin gehaald, maar we hebben er goed van kunnen eten en uitdelen. De rucola gaat ieder jaar weer harder dan de bedoeling is, dan denk ik dat ik maar een beetje zaai en dan komt er toch ontzettend veel naar boven.

♥ Sla: De sla doet het ook ontzettend goed hier. Er staat zoveel dat ik iedere dag verse salade kan eten, maar ik pluk ook wel eens wat voor op een broodje of bij het avondeten. Ik haal niet de hele krop eruit maar pluk gewoon de bladeren af zodat het kan doorgroeien. Zodra het doorschiet kan de hele krop eruit.

♥ Kruiden: Er zijn minder kruiden omhoog gekomen dan ik had gehoopt, maar de dille, bieslook en peterselie doen het wel goed. De andere kruiden probeer ik later nog een keer.

Het gaat dus erg lekker. De worteltjes hoeven ook niet lang meer te staan, de tomaten hebben de eerste bloemen en ook de eerste aardbeien zijn er al, ze moeten alleen nog bijkleuren. Verder gaan de kolen echt enorm goed, dus wordt vervolgd…

2 gedachtes over “Moestuin update | De oogst tot nu toe

  1. Klinkt goed! Ik had ook moestuinplantjes, maar ik heb ze kapot gemaakt door te vroeg te mesten… Oeps! Ik wist het niet maar goed, wel wat geleerd. Het enige wat er nog staat zijn mijn aardbeien, waarvan ik er van het weekend 2 heb kunnen plukken. Die waren echt héél lekker!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.