Vegan-test | Ijskoffie

Vooral als het lekker weer is vind ik een ijskoffie op zijn tijd erg lekker. Ik koop ze wel eens van Starbucks als ze in de aanbieding zijn, of van DE of de Aldi. Maar ik heb intussen ook een aantal vegan varianten geproefd, dus ik vond het tijd voor een post over ijskoffie.

Alpro Caffé soja caramel ijskoffie bestellen | Ijskoffie, Zuivel, Voeding

Ethiopian Coffee & Soya Caramel Blend – Alpro
Ijskoffie met een hele lange naam, maar wel erg lekker. Hij doet me echt denken aan de (niet vegan) Caramel Macchiato variant van Starbucks. Hij heeft ook helemaal niet die sojasmaak die je bij sommige melkvarianten wel proeft. En bijkomend voordeel: een literpak is maar een euro duurder dan een bekertje van Starbucks, en wat mij betreft is dit echt een goede vervanger.
★★★★★

Starbucks Chilled classic coconut ijskoffie bestellen | Albert Heijn

Coconut Based Cocoa Cappuccino – Starbucks
Via The Insiders mocht ik deze plantaardige smaak van Starbucks proeven. Ik hou niet zo van kokos, maar ik probeerde ook al eens een vegan toetje op basis van kokos en die vond ik lekker. Ik wilde deze natuurlijk toch proeven en de kokos was ook de enige reden dat ik hier niet weg van was. Naast de kokos die je (mij iets te) goed proeft smaakt deze echt naar chocolade en koffie en ik zou hem heerlijk vinden als de kokos minder aanwezig was. Niet mijn smaak, maar wel een goede vegan ijskoffie als je wel van kokos houdt.
★★

Oat Based Vanilla Macchiato

Oat Based Vanilla Macchiato
Ook deze smaak zat in mijn proefpakket. Deze variant is op haverbasis, en dat vond ik persoonlijk lekkerder dan die op kokosbasis. Hij had van mij iets ‘voller’ gemogen, ik vond hem een beetje te waterig, maar de smaak was goed. Hij smaakt inderdaad naar koffie en vanille, maar hij heeft wel een bijsmaakje. Dat is even wennen, maar ik vond het niet storend.
★★

Alpro Caffè amandel ijskoffie bestellen | Albert Heijn

Velvet Iced Coffee Blend With Almond – Alpro
Deze ijskoffie van Alpro is niet op sojabasis maar op amandelbasis. Hij smaakt heerlijk naar koffie en een subtiel vleugje noot. Hoewel ik de karamelversie het lekkerst vind van de twee vind ik deze ook erg lekker.
★★★★☆

Een gedachte over “Vegan-test | Ijskoffie

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.