Gelezen | Hof van Doorns en Rozen trilogie van Sarah J. Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Chicklit.nl on Twitter: "Sarah J. Maas onthult titel en releasedatum van vierde Hof van doorns en rozen boek https://t.co/PFoKFWGOt1 #hofvandoornsenrozen #sarahjmaas #acotar #throneofglass #nessian #deglazentroon #ACourtOfSilverFlames ...

Deze serie stond al een tijd hoog op mijn lijstje om te lezen, en tegelijkertijd was ik bang dat de boeken door de hype overrated zouden zijn. Maar niets bleek minder waar, ik heb ontzettend genoten van de boeken en ik vind het jammer dat ze uit zijn.
Het eerste boek, Hof van Doorns en Rozen, hint een beetje naar het sprookje van Belle en het Beest. Het is zeker geen hervertelling, maar je kunt er wel elementen van het sprookje in terugvinden.
Je zit meteen in het verhaal. De personages zijn zo levendig beschreven dat je ze meteen mag, of juist niet. Dit verhaal heeft eigenlijk alles. Spanning, fantasy, romantiek, onverwachte plottwists. Het leest als een trein, ik vloog er doorheen.
Net na het eerste boek las ik per ongeluk een spoiler met een wending waarvan ik dacht ‘neeee, waarom?’, maar toen ik verder las in deel twee vond ik deze wending juist goed, omdat niet iedereen bleek te zijn wie hij of zij in het eerste boek leek. Dat klinkt een beetje vaag, maar ik ga zelf natuurlijk niks verraden.
Ik vond het een heerlijke serie, aanrader als je van fantasy houdt.

3 gedachtes over “Gelezen | Hof van Doorns en Rozen trilogie van Sarah J. Maas

 1. hahaha je zegt het zelf al, ik zat het te lezen en dacht, hey.. Belle en het Beest! Nou, jij hebt genoten van deze serie, ik sla even over, en blijf even in mijn flow van Lucinda Riley en Simone van der Vlugt en Susan Smit.

  X

  Like

 2. Er zijn nog twee boeken in deze serie! Hof van IJs en Sterren, dit is vrij dun en meer een novelle. En Hof van Zilveren Vlammen is net verschenen in de Nederlandse vertaling; hierin heeft Nesta de hoofdrol i.p.v. Feyre.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.