App-tip | Ommetje

Wil je graag meer gaan wandelen en hou je wel van een wedstrijdje? Dan is de app ‘Ommetje’ misschien ook wel iets voor jou.

Ommetje is een initiatief van de Hersenstichting en is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Na ieder ommetje vertelt hij je een interessant hersenweetje.
Met de app kun je een team starten en zo elkaar motiveren om iedere dag minstens 20 minuten te wandelen. Met iedere wandeling verzamel je punten, en je kunt op verschillende manieren extra punten verdienen, bijvoorbeeld door badges vrij te spelen of voor 9 uur in de ochtend te wandelen. Op die manier ontstaat er een wedstrijdelement, want ik zelf in ieder geval erg motiverend vind.
Ik ontdekte de app doordat we op het werk een team gingen vormen. Je kunt ook deelnemen in meerdere teams. Zo kun je toch een beetje samen wandelen, ook al loop je je rondje alleen.

De app is gratis te downloaden in de appstore en is beschikbaar voor iPhone en AndroĆÆd.

7 gedachtes over “App-tip | Ommetje

   1. Logisch als je een of meerdere honden hebt eigenlijk. Maar is wel een beetje valsspelen hoor, mensen zonder hond mogen na 21u niet meer! šŸ˜›

    Like

   2. Haha, wij zijn na 21u ook niet meer geweest hoor, hebben ze helemaal geen zin in šŸ˜› Zeker in de winter wandelen we maar zelden na die tijd nog hoor.

    Like

   3. Snap ik, ik liep ook al niet zo laat, sowieso niet in het donker eigenlijk. Dat komt dan weer door andermans honden (of moet ik zeggen het gedrag van hun baasjes?) Er ligt in onze wijk nogal veel hondenpoep dus in het donker van het pad af moeten stappen bij tegenliggers is nogal een gok…

    Like

 1. Oh dat klinkt leuk, ik neem het mij telkens voor om te gaan wandelen, maar nee… ik fiets, doe de boodschappen, dat is mijn ommetje, en daarna vind ik het alweer welletjes. Komt ook door het weer nu, en zoals het afgelopen weekend? De zon, mooi weer, iedereen buiten, en ja, dan blijf ik juist binnen dus.

  Wie weet ga ik eens kijken.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.