21 voor 2021

Ook voor dit jaar vond ik het leuk om een lijstje op te stellen met dingen waar ik me het komende jaar mee bezig wil houden. Geen goede voornemens maar gewoon dingen waar ik aan wil werken of al aan werk en dingen die ik wil gaan doen.

Foto door Nita op Pexels.com
 1. Meer aan de slag met haken. Ik wil al zo lang leren haken en ik merk dat ik het steeds meer in de vingers krijg, maar nog niet genoeg om te kunnen zeggen ‘ik kan haken’. Ik wil iets afmaken, en ik wil gewoon de meest voorkomende steken zonder twijfels of instructies kunnen maken.
 2. Sparen. Zelfde punt als vorig jaar, en zelfde reden. Ik heb geen bedrag in mijn hoofd, maar in ieder geval meer dan nu.
 3. Fitter en sterker worden. Vorig jaar viel me als sportjaar een beetje tegen. Ik heb best fanatiek in de sportschool rondgehangen in de periodes dat deze open was, maar tijdens een coronasluiting ontbreekt het me aan motivatie. Hier wil ik het komende jaar meer aan werken. En gezond eten hoort daar natuurlijk ook bij.
 4. Een dagje naar het strand. Of een paar dagen, dat zou ik ook heerlijk vinden. Helaas wonen we er niet dichtbij, dus als we zo ver gaan rijden is het wel fijn om ook ergens terecht te kunnen voor iets te drinken of te eten.
 5. Meer tijd doorbrengen met dierbaren. Deze stond er voor vorig jaar ook op, maar toen kwam corona. Ik hoop echt dat er in de loop van dit jaar meer mogelijk wordt en dat we dit een beetje kunnen inhalen.
 6. Mijn boek afmaken en uitbrengen. Ik ben er bijna, dus dat moet voor het einde van het jaar gaan lukken.
 7. Een SUP board aanschaffen. Die staat al tijden op mijn verlanglijstje, maar om verschillende redenen is het daar nog niet van gekomen. Maar iets wat ik al zo lang graag wil hebben moet er maar eens komen vind ik.
 8. Een stedentripje maken. In Nederland of in het buitenland, dat is natuurlijk ook afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona.
 9. Me nog meer verdiepen in Pinterest. Ja, die stond er vorig jaar ook op en ik ben daar ook mee bezig geweest, maar ik snap er nog altijd minder van dan ik zou willen. Ik heb het idee dat ik er veel meer uit zou kunnen halen.
 10. Ontspullen. Nog iets wat ik in een vlaag van opruimwoede wel eens doe en waar ik graag mee door wil gaan. Geen aantal dingen wat de deur uit moet, wel tijdens het opruimen kritisch kijken naar wat ik heb en wat ik wil bewaren.
 11. Iets nieuws leren. Bijvoorbeeld via een cursus of workshop, desnoods online of vanuit huis.
 12. Vaker een spelletje doen. Afgelopen jaar herontdekten we Rummikub en kwam Lief erachter dat hij spelletjes ook best leuk blijkt te vinden, dus dat willen we zeker meer gaan doen het komende jaar.
 13. Meer ‘groene’ blogs schrijven. Duurzaamheid blijf ik een interessant onderwerp vinden, en ik vind het leuk om anderen te inspireren tot een duurzamer leven. Ik zal nooit een nicheblog worden, dat wil ik helemaal niet, maar het hoort wel bij mij en dus mag het best iets vaker op mijn blog.
 14. Meedoen aan een schminkwedstrijd. Ik heb het schminken zo gemist het afgelopen jaar. Voor een live wedstrijd heb ik de moed nog niet gevonden, en het is nog maar de vraag of die er dit jaar komen, maar voor een online wedstrijd is de drempel iets minder hoog.
 15. Regelmatig iemand een kaartje sturen. Dat kan natuurlijk ook zonder reden.
 16. Thuis ‘uit eten’. Ik wil al tijden een keer een uitgebreid meergangenmenu koken en de tafel aankleden alsof we in een restaurant zitten. Inclusief mooi opgemaakte borden en een luxe toetje.
 17. Random acts of kindness. Gewoon zonder aanleiding regelmatig iets aardigs doen voor een bekende of onbekende.
 18. Blijven oefenen met ‘ruimte innemen’, dat is nog steeds niet mijn sterkste punt.
 19. Schrijfwedstrijden oppakken. Ik vind dat zo leuk om te doen, maar het komt er eigenlijk veel te weinig van de laatste tijd.
 20. Regelmatig bewust me-time inplannen, want dat doe ik eigenlijk veel te weinig.
 21. Als corona dat ergens in de loop van het jaar toelaat: een klein feestje organiseren om dat te vieren.

3 gedachtes over “21 voor 2021

 1. Haken, dat is de tijd nemen samen met youtube, begin eens aan een twisted haarband, of fingerless gloves, zo ben ik ook gestart en kan in alle steken gedaan worden, en vaak heb je niet zo veel garen nodig daarvoor.

  En dan de squares, de grannies… zoveel soorten, en ook vrij makkelijk om mee te oefenen. Hoe ik gestart ben? Lapjes haken recht toe, recht aan, vasten en stokjes oefenen vooral, gewisseld en zien dat het recht bleef. Dubbele stokjes erbij en daarna wat meer moeilijk of lastig, maar de twisted haarband is meestal alleen met vasten, en nu nog handig ook als het weer koud wordt.

  De rest van de je lijstje is ook fijn, op het sup bord na, hahaha ik ben benieuwd of dat je gaat lukken dit jaar eentje aanschaffen en dan suppen.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.