Tag | De thuiswerk-tag

Inmiddels zit ik al ongeveer een half jaar thuis, en het ziet er niet naar uit dat het dit jaar nog anders gaat worden. Bij Merel vond ik deze leuke ‘Thuiswerk-tag’ die ik vandaag invul.

Foto door Pixabay op Pexels.com

1. Wat voor soort thuiswerk doe je?
De kantoorbaan die ik heb voer ik sinds maart volledig uit vanuit huis. Ik heb een computerinstallatie in bruikleen en aan de keukentafel, die toevallig de perfecte ARBO hoogte heeft, heb ik mijn eigen kantoor ingericht.

2. Waarom ben je gaan thuiswerken?
Ergens begin maart werd ik verkouden, en toen gold al het beleid ‘hoesten/proesten/snotteren is thuisblijven’. Normaal zou ik me daar niet voor ziekmelden, en dat wilde ik nu ook niet, gelukkig kon ik een deel van mijn werk gewoon op mijn eigen laptop doen.
Een paar dagen later kwam het besluit dat iedereen sowieso maar zoveel mogelijk thuis moest gaan werken, en zo zat ons hele team opeens thuis. Sindsdien ben ik niet meer op kantoor geweest. Het zou zomaar kunnen dat er nog een mandarijn in mijn kluisje ligt…

3. Hoe hou jij je planning bij?
Ik werk nog steeds gewoon volgens mijn normale rooster. Eigenlijk is er weinig planning bij te houden, juist omdat er buiten het werk niet zoveel gebeurt.

4. Regel je opvang voor je kinderen?
Die heb ik niet.

5. Hoe hou je werk en gezin in balans?
Daar heb ik geen moeite mee. Sterker nog, ik ben meer thuis, dus meer tijd voor het gezin. De hondjes zijn er ook wel blij mee dat ik er ben.
Waar ik vroeger aan het eind van de dag de deur van het kantoorpand achter me dicht deed om de werkdag af te sluiten ruim ik nu iedere dag mijn kantoortje op. De computer gaat aan het eind van de dag in de kast. Ik heb gelukkig ook absoluut niet de neiging om langer door te werken door het thuis werken.

6. Op welke manier start je je werkdag?
Op dezelfde manier als anders. Ik was me, kleed me aan, poets mijn tanden, ontbijt, etc. Geen Teams-vergaderingen in mijn ondergoed voor mij, ik vind het prettig om mijn dag normaal te beginnen. Het enige verschil is dat ik de hele dag op slippers of pantoffels loop, en oke, ik loop soms een dagje langer met ongewassen haar rond. Verder pak ik natuurlijk de computer uit de kast en neem ik een kop koffie. Heel normaal dus eigenlijk.

7. Tijdens lunchtijd eet ik het liefst
Veel uitgebreider dan op kantoor. Daar hebben we wel een tosti-ijzer en een magnetron, maar hier heb ik een hele keuken. Dus meestal maak ik er wel wat van hier. Een lekkere salade, een wrap, verse soep, ik vind het heerlijk om te variëren.

8. Mis je het werken voor een baas
Dat is in mijn geval niet van toepassing.

9. Mis je de praatjes bij de koffiezetautomaat met collega’s?
Ja! Dat is eigenlijk het enige nadeel wat ik heb ontdekt aan het thuiswerken. Hoewel onze wekelijkse teamvergadering en ons uitgebreide contact via Teams ook heel gezellig is mis ik wel het ‘echte’ contact met mijn collega’s om me heen. Maar los daarvan bevalt het thuiswerken erg goed.

10. Heb je een vaste dag per week vrij?
Het weekend, verder wisselt het nogal eens.

11. Wat kocht je van je eerste salaris?
Mijn allereerste salaris? Toen was ik 13, als ik me goed herinner kocht ik er een slaapbank voor.

Werk je ook (meer) thuis sinds corona?

5 gedachtes over “Tag | De thuiswerk-tag

  1. Beetje lastig in de zorg om thuis te gaan werken, hahahaha ik zie mijn cliënten al aankomen, dus nee, ik werk niet thuis. Mijn dochter wel overigens, zoals ik het lees, misschien totaal andere jobs, maar zelfde manier.. twee schermen… headset… ik vind het knap… ik wil juist uit huis…

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.