Gelezen | 4x uit de Vakantiebieb

Ik heb met het warme weer flink doorgelezen in de Vakantiebieb en ik heb weer een aantal boeken uit. Tijd voor weer een paar minirecensies.

Gap Year - FestivalFestival – Iris Hermans
Lieve Eli,
Ik heb onze foto opgehangen. Je weet wel, die ene.
Met een tevreden grijns en grote ogen vol verwachting.
Klaar voor het festivalseizoen!
Na haar eindexamen gaat Anna naar Barcelona om Spaans te leren. En nog veel meer. Hoe je heimwee op afstand houdt. Hoe verslavend muziek blijft. Hoe de scheidslijn tussen lekker gaan en te ver gaan, flinterdun is. Maar vooral: dat schuldgevoel gewoon met je meereist. Waar je ook naartoe gaat.
Mooi coming of age verhaal over vriendschap, liefde en schuldgevoelens. De letters van de brieven waren wat klein, maar dat komt omdat ik op mijn telefoon las. Verder las het boek lekker weg. Extra pluspunt omdat de schrijfster het boek ook in Barcelona heeft geschreven.

De bijzondere woorden van GioiaDe bijzondere woorden van Gioia – Enrico Galiano
De 17-jarige Gioia is anders dan haar klasgenoten. Ze draagt geen make-up, en haar oude flanellen blouse en kapotte broek zijn écht versleten en gescheurd. Ze houdt van fotograferen (alleen ruggen van mensen, nooit de voorkant) en verzamelt onvertaalbare woorden en zinnen. Gioia heeft één vriendin die eerlijk en onomwonden zegt waar het op staat – helaas bestaat ze alleen in het hoofd van Gioia. Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?
Een prachtige Young Adult, een boek wat me echt geraakt heeft. Wel een boek waar je je aandacht bij moet houden, maar heel mooi geschreven met bijzondere personages die je absoluut in je hart sluit. Aanrader!

Politie niet betreden - KlemKlem – Mel Wallis De Vries
Op schoolreisje naar Vlieland! Alle ingrediënten voor een leuke trip zijn aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen.
Voor het politieonderzoek mag niemand van het eiland af; steeds meer feiten komen aan het licht. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.
Ik hou van de jeugdthrillers van Mel Wallis De Vries, en deze was weer erg leuk om te lezen. Doordat zoveel mensen een motief hadden bleef het tot het einde spannend, en de dader kwam uit onverwachte hoek. Toch werd het nergens geloofwaardig. Aan het eind van het verhaal valt alles op zijn plek. Het is vlot geschreven, je vliegt er doorheen.

Politie niet betreden - FataalFataal – Eva Burgers
Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen…
Ook Fataal is een jeugdthriller, en een beetje in dezelfde stijl als Mel Wallis De Vries en Maren Stoffels, maar deze was het wat mij betreft eigenlijk net niet. Oke, maar niet meer dan dat. Uiteindelijk vanwege de ontknoping nog wel spannend, maar het verhaal zelf vond ik nogal chaotisch en onsamenhangend. De personages blijven ook een beetje aan de oppervlakte, en de vriendschap tussen de meiden vond ik niet zo geloofwaardig. Al met al wel met plezier gelezen, maar er was volgens mij veel meer uit te halen.

De  links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

 

 

 

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.