Dingen waar ik vroeger mee speelde

Op Twitter zag ik een artikel voorbij komen over speelgoed van vroeger wat nu veel geld waard zou zijn. Nou heb ik geen verborgen schatten verzameld, maar het bracht me wel op het idee voor deze nostalgische post, vol speelgoed waar ik vroeger mee speelde.

♥ Poppen
De meest voor de hand liggende misschien, ik speelde regelmatig met poppen. Eerst met babypoppen, later met Barbies. Nepperds, maar dat maakte het niet minder leuk. De meest bijzondere poppen die ik had waren een levensgrote pop die aan mijn hand met me mee kon lopen en een pop waarvan ik het haar kon laten groeien.

♥ Playmobil
spelen keuken- kind kamer ontbijt speelgoed- playmobil familie speelgoed figuren spelkarakters

Daarnaast speelde ik ook veel met Playmobil. Luxe complete sets zoals ze tegenwoordig hebben had ik niet, ik had een grote emmer vol met poppetjes, stoeltjes, tafeltjes en andere dingen, en die combineerde ik met een huis wat er eigenlijk niet bij hoorde. Ik maakte schoolklasjes, geheime clubjes en natuurlijk gewoon huiselijke tafereeltjes. Ik had zelfs een auto, en een baby.

♥ Polly Pocket
Polly Pockets! | Herry Lawford | Flickr

Ken je ze nog, die mini poppenhuisjes? Ik had er een paar, meer budgethuisjes dan echte, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kon me uren vermaken met de poppetjes, de huisjes en de spulletjes, hele verhalen speelde ik uit.

♥ TrollenBlue-haired Troll Free Stock Photo - Public Domain Pictures

Ik had er verschillende, met hun blije gezichtjes en hun felgekleurde rechtopstaande haren. Je kon er eigenlijk maar weinig mee, maar ik was fan. Ik had zelfs een cd met trollenmuziek.

♥ Tamagotchi
Tamagotchi | Pascal Maramis | Flickr
Toen de tamagotchi net bestond mocht ik er geen van mijn ouders. ‘Een computer die de baas over je wordt, dat willen we niet hebben!’. Uiteindelijk mocht het toch, en op het hoogtepunt had ik er zelfs een stuk of vier geloof ik.

♥ SpenenkettingGrote trend in de jaren '90, speentjes en babybedels aan een koord ...

Niet zozeer om mee te spelen, maar wel om te verzamelen. Ik had er ontzettend veel. Het begon met speentjes, maar later kwamen daar ook steeds meer andere dingen bij. Ik had een flinke ketting vol, en niet één bedel was hetzelfde.

Waar speelde jij vroeger mee?

5 gedachtes over “Dingen waar ik vroeger mee speelde

 1. Whahahahaha ik zie al dat spul voorbij komen als ooit gekocht voor mijn dochter… Duidelijk toch? 😛

  Ik mis alleen de Ferby nog… En Baby Born… Duplo, maar dat was allemaal mijn kind.

  Ikzelf, jeetje.. gezelschapspellen, memory, dr. bibber later, twister kwam uit, stoeprandje, dus ballen, kaatseballen, springtouw, hoepel, poppen, boeken, veel lezen deed ik, schilderen op nummer van Ravensburger, schelpen plakken of een klein doosje… heb ik nog steeds. Barbies waren er al voor mij, met uitzet, bed, kast… wit en oranje, seventies style, hahaha gosh…

  marionet vogel… die kan ik helaas niet vinden… twinky dinky? die veer die je op de trap kon zetten dan liep het zelf naar beneden? smurfensnot… zelf maken ook vooral, hahaha rollerskates, met doppen voorop waarmee je kunt remmen. gestart met de ouderwetse rolschaatsen, die je op maat kon schuiven, van metaal… en onder je schoenen bond.

  Loco… spel ook, leer spel… en al snel kaartspellen… jokeren, 21en met mijn oma om lucifer houtjes. soms met de stuiver pot, hahaha those where the days. 😀

  X

  Like

   1. Ah, ik geloof je, die van mij was een spoiled rat 😉 Kwam door haar opa die ziek was en niet meer lang te leven… dus ja… hij heeft haar echt super maar dan ook super verwend in die tijd totdat… Het was ook belachelijk duur. Baby born dus. Ferby… ja, die kreeg ze niet meteen, pas toen dat was minder ging kosten 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.