Terug naar de sportschool!

Eind vorig jaar werd ik weer lid van de sportschool. Ik had het fitnessen gemist en bloedfanatiek ging ik twee, drie, af en toe zelfs vier keer per week lekker sporten. En toen kwam corona. In maart moesten ze dicht, maar sinds begin deze maand is de sportschool weer open.

pexels-photo-1954524.jpeg

Foto door William Choquette op pexels.com | Ik heb het sporten gemist. Natuurlijk heb ik niet helemaal stilgezeten, maar ik vond het toch een stuk lastiger om mijn motivatie te vinden toen ik thuis moest gaan sporten. Ik ben wel een paar keer gaan hardlopen, ik heb een paar keer meegedaan met een thuisworkout van de sportschool, en bijna iedere dag heb ik mijn hoepel wel even gepakt. Verder bleef het bij af en toe wat krachtoefeningen, en echt, dit alles klinkt als meer dan het daadwerkelijk was.
Ik had mezelf wel een maand als doel gesteld om dagelijks iets aan beweging te doen, en dat hielp om er in ieder geval bewust mee bezig te zijn, maar echt veel werd het zelden. Mijn motivatie had zich ergens in de kruipruimte verstopt.
Sinds begin deze maand is de sportschool gelukkig weer open, en ben ik een stuk beter gemotiveerd weer aan de slag gegaan. Qua coronamaatregelen is het prima geregeld. Er zijn een paar apparaten buiten gebruik vanwege de afstand, maar dat zijn de dingen waar er toch meer van staan. Er wordt extra schoongemaakt, er zijn looproutes en je moet reserveren.
Daar zag ik eigenlijk nog het meest tegenop, dat reserveren. Maar één reservering tegelijk, en tot vier dagen van tevoren. In het ergste geval zou dat dus betekenen dat je maar één keer in de vier dagen kunt sporten, maar in de praktijk blijkt dat reuze mee te vallen. Het is bijna nooit vol, alleen de zondag is druk. Verder kun je meestal gewoon de dag van tevoren nog reserveren, of zelfs op de dag zelf nog als je in de avond zou willen gaan. En het is ook wel een stok achter de deur, het voelt meteen iets minder vrijblijvend. Maar spontaan besluiten om te gaan zit er even niet in.
De eerste donderdag zou ik nog voor mijn werk gaan sporten. Dat ik het gemist heb bleek wel uit hoe vroeg ik wakker werd, bijna een uur eerder dan de bedoeling was. Ik heb me voor het eerst in maanden weer gewogen en gemeten, en natuurlijk weer lekker getraind. Op de meeste apparaten kon ik hetzelfde gewicht als voor de lockdown nog aan, op een paar moest ik toch een tandje terug. Al met al geen vooruitgang dus, maar gelukkig ook geen schokkende achteruitgang. En nu weer lekker aan de slag.

3 gedachtes over “Terug naar de sportschool!

  1. Dat klinkt super goed, ik zie en lees het ook wel anders, de mensen die sportten op een school en gewoon bijna niets hebben gedaan en een enorme terug val hebben gekregen en weer opnieuw moeten starten,d us way to go Jenn! Go for it!

    X

    Like

    1. Jaaa, het viel mij alles mee, haha. Terwijl ik voor mijn gevoel ook bijna niets heb gedaan in de tussentijd, maar blijkbaar was het genoeg om in ieder geval niet keihard achteruit te gaan 🙂

      Geliked door 1 persoon

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.