Redenen om niet mee te doen met de Week Zonder Vlees

Morgen begint de Nationale Week Zonder Vlees, voor het derde jaar alweer. Het doel van deze week is mensen laten zien, proeven en beleven hoe makkelijk en lekker het kan zijn om vlees te laten staan, en om mensen bewust te maken van de impact van vlees. Het moge duidelijk zijn dat ik hier alleen maar achter kan staan, en waarom zou je eigenlijk niet meedoen?

NWZV 2020 Socialmedia_banners 150dpi3

♥ Liever vies dan  vleesloos
Door een week geen vlees te eten bespaar je maar liefst 130 liter water. Dat zijn aardig wat was- of douchebeurten. Maar als je die overslaat heb je natuurlijk dezelfde besparing, dus waarom  zou je eigenlijk? Een auto heb je ook al niet, dus die besparing van 76 kilometer, die maak je ook al. En eigenlijk ben je ook niet zo’n dierenvriend. Tja, dan kun je de Week Zonder Vlees wel overslaan.

Je gaat nadenken over wat er op je bord ligt
Eén van de doelen van de Week Zonder Vlees is mensen bewust maken van de impact van de vleesindustrie. Door bewust de keus te maken om mee te doen aan deze actie ontkom je er dus niet aan dat je na gaat denken over wat er normaal op je bord ligt. Erg vervelend, want misschien leer je dan wel dingen die je eigenlijk liever niet weet.

♥ Misschien wil je wel niet meer terug
Iedere editie zijn er wel weer mensen die nooit meer terugkeren naar een bestaan als vleeseter. Stel je voor, vegetariër worden, dat moet je niet willen, toch? Maar de kans bestaat. Je gaat tenslotte nieuwe dingen proberen als je één van de hoofdbestanddelen van je maaltijd niet meer kan gebruiken. Nieuwe dingen die misschien wel erg lekker zijn. Misschien leer je na die week wel dat je prima zonder vlees kunt. Misschien hoor of lees je wel dingen waardoor je besluit dat je geen vlees meer wilt eten. Doodeng natuurlijk, dus begin er vooral niet aan!

Uiteraard mag je deze blog met een vette knipoog lezen. 

4 gedachtes over “Redenen om niet mee te doen met de Week Zonder Vlees

  1. Haha wat leuk geschreven! Ik eet al vega, dus doe standaard mee. Vind het wel een heel tof initiatief en sowieso fijn dat er ook de Vegetarische Restaurantweken zijn. Helaas is er niet echt een restaurant in mijn woonplaats die meedoet..

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.