Gelezen | De Hot Daddy List van Madelein Kerseboom

De Hot Daddy ListAlice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte “lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.
Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Ik had even zin in een feelgood boek, en deze had ik al een tijdje op mijn e-reader staan. Ik had hem al snel uit, het boek leest als een trein. Wel vond ik dat het wat langzaam op gang kwam, in het begin van het verhaal gebeurde er maar weinig. Maar toen het eenmaal interessant werd bleef dat ook zo.
De Hot Daddy List is zeker een feelgood verhaal, maar ook verdriet en heftige gebeurtenissen worden niet uit de weg gegaan. Dat maakt dat het geheel, hoewel de titel misschien iets anders suggereert, niet alleen maar oppervlakkig is.
De personages zijn bijna allemaal leuke mensen die ik graag in mijn vriendenkring zou willen hebben. Ze zijn zo sterk neergezet dat je echt meevoelt met de hoofdpersoon.
Al met al een heerlijk debuut van deze schrijfster. Precies wat ik zocht, een fijn feelgood verhaal met diepgang en humor. Ik heb hardop gelachen en een traantje weggepinkt. Aanrader als je van dit soort boeken houdt.

De link in deze post is een affiliate link, zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.