Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen

Ieder jaar stuur ik met veel plezier een aantal kerstkaarten naar vrienden, familie en mensen in mijn omgeving die daar behoefte aan hebben. En al jaren gaat er ook een goedgevulde envelop naar het Nationaal Ouderenfonds. De kaarten in deze envelop worden verspreid onder eenzame ouderen in Nederland. Schrijf je ook mee?

close up photo of christmas card

Foto door freestocks.org op Pexels.com | Wist je dat er in Nederland een miljoen eenzame ouderen zijn? Dat is maar liefst 1 op de 4 ouderen! Grote kans dat er ook bij jou en mij in de buurt wel iemand woont. Er zijn zelfs 200.000 ouderen helemaal alleen tijdens de feestdagen. Triest toch? Ik word er in ieder geval erg verdrietig van. Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL slaan al jaren de handen ineen om deze eenzame ouderen te verrassen met een kerstkaartje. Maar om de actie tot een succes te maken hebben ze ons nodig. Wil je ook iemand blij maken met een kerstkaart?

Hoe werkt het?
♥ Stuur je kerstkaart(en) vóór 16 december naar het Nationaal Ouderenfonds.
♥ Je mag meerdere kaarten in een envelop of doos stoppen. Het kost jou dus maar één keer verzendkosten.
♥ Er mogen geen logo’s op de kerstkaarten staan
♥ Sommige mensen vinden het leuk om een kaartje terug te sturen. Als je hiervoor open staat, laat dan ook je adres op de kaart of de envelop achter.

Stuur de kaarten naar:

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Postbus 115
38oo AC Amersfoort

Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL zorgen ervoor dat alle kaarten voor de kerstdagen bezorgd worden bij ouderen in heel Nederland.

Het is een relatief kleine moeite, als je toch al bezig bent met het schrijven van kerstkaarten, wat maken een paar extra kaarten dan uit? Maar voor de ontvanger kan het een groot verschil maken. Doe je mee?

4 gedachtes over “Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen

  1. Leuk dat jij dat weer gaat doen, ik wilde dit jaar ook wee gaan sturen, maar nu, blijkt, dat ik toch nog een jaartje moet laten liggen… denk ik… Laatst kwam ik nog wel jouw kaartje tegen in mijn doos met kaarten, en die blijft ook!

    Je doet mooi werk!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.