Gelezen | Silber-trilogie van Kerstin Gier

silberSinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

De Silber-trilogie is een serie die ik al een tijdje in mijn kast had, maar waar het op de één of andere manier nooit van gekomen is om hem te lezen. En nu ik ze uit heb vraag ik me af waarom niet.
De serie sprak mij in de eerste plaats aan omdat ik zelf ook een lucide dromer ben, net als de hoofdpersoon, Liv. Ik was erg benieuwd wat voor verhaal de schrijfster daarvan zou maken, en deze trilogie stelde niet teleur.
Liv en haar zusje vond ik meteen leuk, en ook de andere personages zijn levendig beschreven. Alsof het je klasgenoten zijn. Het verhaal is vlot geschreven en leest lekker weg. De trilogie is spannend, mysterieus, en op sommige punten erg herkenbaar. Door de onverwachte wendingen werd het geen moment saai, ik heb de hele serie in een paar dagen uitgelezen.
Met de Silber-trilogie zet Kerstin Gier een origineel en meeslepend verhaal neer. Het thema boeide me natuurlijk ook, het idee om bij iemand op bezoek te gaan en samen te dromen blijft me fascineren.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Een gedachte over “Gelezen | Silber-trilogie van Kerstin Gier

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.