Mijn eerste ervaring met Picnic

Picnic, ik zag de autootjes steeds vaker rondrijden, en ik hoorde er steeds meer mensen over. wat is er nou zo bijzonder aan die boodschappendienst dat je er zo lang voor in de wachtrij staat? Ik probeerde het uit, en deze week was ik aan de beurt om mijn eerste bestelling te plaatsen.

Picnic wordt de Zalando van de online supermarkten ...

Ik ben eerst eens gaan vragen naar ervaringen van anderen. Want wat is het nou eigenlijk precies? Picnic is een online supermarkt zonder eigen winkels, ze werken alleen met bezorging aan huis. Gratis, als je voor minimaal 25 euro bestelt. De boodschappen worden bezorgd met die schattige elektrische autootjes die je vast wel eens hebt zien rijden. Omdat ze geen winkels te onderhouden hebben kunnen ze de meeste boodschappen voordeliger leveren dan de reguliere supermarkten.
Maar hoe zit dat dan met die wachtrij? De wachtrij bestaat omdat ze de beste service willen bieden en daarvoor gedoseerd bezorgers de weg op sturen. Iedere week starten er nieuwe bezorgers. En dat is te merken, ik heb nog geen twee weken op de wachtlijst gestaan. En er is nog een leuk voordeeltje: hoe langer je op de wachtlijst staat, hoe meer ‘wachtverzachters’ je krijgt. Dat zijn producten die bij je eerste bestelling gratis aan je boodschappen worden toegevoegd. Voor mijn nog geen twee weken kreeg ik een tros bananen, een pak yoghurt en een pak Oreo’s.
Gisteren plaatste ik mijn eerste bestelling. In eerste instantie hebben we ervoor gekozen om geen verse groente en fruit te bestellen, dat zijn dingen die ik toch graag wil zien voordat ik ze koop. En ik zag dat ze vegan worstenbroodjes hadden, die heb ik nog nooit ergens in het echt gezien, dus die moest ik natuurlijk proberen.
Vanavond werd de bestelling bezorgd. Je kunt zelf de dag en het tijdstip uitkiezen. Ik had gekozen voor vanavond tussen 20.15 en 21.15, en rond half negen stonden ze inderdaad op de stoep. De boodschappen worden bezorgd in tasjes van bioplastic. Meer informatie vind je op de link. Voor de tasjes rekenen ze statiegeld, en je kunt ze weer inleveren bij de bezorger. De tasjes worden gerecycled.
Mijn eerste indruk van Picnic is in ieder geval positief, en ik denk zeker dat ik vaker van de dienst gebruik zal maken. Ik denk niet dat het de reguliere supermarkt voor ons gaat vervangen, maar het is een mooie aanvulling, en het scheelt echt in kosten. Na één keer valt er misschien nog weinig over te zeggen, maar vooralsnog ben ik erg tevreden.

 

3 gedachtes over “Mijn eerste ervaring met Picnic

  1. Mijn beste vriend B. besteld al vanaf het begin bij hen, omdat hij met zijn wisseldiensten zit, van 24 uur.. ochtend, avond en nacht… kortom, als je daar last van hebt en alleen bent, is het een absolute uitkomst, hij doet het dus al wat langer en er zitten zeker ook nadelen aan, vooral wat jij al zegt, je groente en fruit is absoluut afwachten wat je dan krijgt en hoelang dat nog goed is….

    X

    Like

  2. Wat handig dat ik dit nu lees. Ik zag ze ineens voor het eerst een paar weken terug. Ik was in Nijmegen onderweg naar het station. Toen ik uit de trein stapte en in onze eigen wijk binnen reed, zag ik daar ook zo’n busje. Ik vroeg me nog af of het precies dezelfde was (had ik mee kunnen liften). Dus handig om hier over te lezen, want ik vroeg me al af wat het precies was.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.