App tip | Run an Empire

gratis - Please recommend an Android game which encourages ...Wil je extra motivatie om te gaan hardlopen of wandelen? Met de app Run An Empire maak je van je rondje een spelletje. Ik hou van spelletjes, en van wandelen en hardlopen, dus deze app probeerde ik graag uit.

Run an Empire deed me in eerste instantie vooral denken aan Forge of Empires, waarbij je een rijk opbouwt en je bevolking door verschillende tijdperken leidt. Dat is eigenlijk ook het idee van dit spel. Je begint met een eigen gebied, en door te gaan lopen kun je dat gebied uitbreiden. Met het lopen verdien je bovendien virtueel geld, waarmee je kunt bouwen, en mensen kunt inhuren.
Hoe meer land je verovert door er te lopen (en dit kan zowel wandelen als hardlopen zijn), hoe meer plaats er is om te bouwen, en hoe sneller je maatschappij zich ontwikkelt.
Maar pas op! Andere spelers kunnen jouw gebied ook veroveren. Om je gebieden te behouden moet je er dus regelmatig even terugkomen om te lopen. De app maakt gebruik van de snelheidsmeter in je telefoon, valsspelen door de fiets of de auto te pakken is dus niet mogelijk.
Als je genoeg geld hebt verdient binnen een tijdperk kun je doorgaan naar het volgende tijdperk.
Ik heb inmiddels een paar rondjes gelopen met de app, en ik heb al gezien dat er in mijn omgeving nog een paar andere spelers zijn. En vanmiddag heb ik mijn eerste kasteel veroverd. En later op de middag nog één, maar daar heb ik stiekem niet zo veel voor gedaan. Ik opende de app per ongeluk, en zag dat ik er al bijna in stond. Dus heb ik opgestart en drie stappen gelopen. Waarschijnlijk ben ik hem ook snel weer kwijt, want verder kom ik daar eigenlijk nooit.
Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat iemand je kan vinden tijdens je run. Alleen jouw gebied is zichtbaar, maar je precieze rondes worden niet live gedeeld. Je hebt wel de optie om ze te delen via social media, hier kun je soms dubbele munten mee verdienen, maar dat gebeurt alleen als je dat zelf wil.
De app is gratis te downloaden voor gebruikers van Androïd en Apple,  en je kunt hem koppelen aan je Strava account. Zelf maak ik hier geen gebruik van, maar als je je wearable ook aan Strava hebt gekoppeld kun je zelfs gebieden veroveren terwijl je je telefoon thuis laat liggen.

Zou zo’n spel iets voor jou zijn?

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.