5x waarom ik echt toe ben aan de lente

img_3205.jpgIk vind absoluut dat ieder seizoen zijn charme heeft, maar als ik moet kiezen dan ben ik toch het meest een lente- en zomermens. Ik werk nou eenmaal beter op zonlicht en lange dagen, en ik merk nu al het verschil in mijn energielevel. Ik ben echt toe aan de lente, en dit is waarom.

♥ Dubbele cijfers: winter levert mooie plaatjes op, maar man, die kou. Vooral die ijzige wind af en toe. Ik ben graag buiten, en daar laat ik me ook niet van weerhouden door de temperatuur, maar als ik een hele dag buiten had gewerkt voelde het alsof ik het nooit meer warm zou krijgen. Ik ben blij dat we weer richting de tien graden en hoger gaan.

♥ Langere dagen en meer zon: ik noemde het al even, maar de korte, donkere dagen zuigen energie. In het donker naar het werk, in het donker weer terug, en overdag ook grijs en grauw, ik werd er hartstikke lamlendig en moe van. Nu het weer langer licht is, en de zon zich vaker laat zien heb ik meer energie, ik word uitgeruster wakker en ben stukken actiever.

♥ Bloemen: in de herfst maak ik graag foto’s van de mooie kleuren buiten, en in het voorjaar is dat niet anders. De herfstblaadjes en paddenstoelen ruil ik met liefde in voor de opkomende bloemen. Ik heb de eerste krokusjes en sneeuwklokjes al gespot tijdens het wandelen, maar ik word ook al blij van alle knoppen in de tuin. Ik kan niet wachten tot alles weer in bloei staat.

♥ Weg met de winterkleding: ik hou echt van mijn wintergarderobe hoor, maar ik stond dit weekend in t-shirt voor de spiegel en ik kreeg zo veel zin om lekker met korte mouwen buiten te lopen. Daar was het helaas nog te koud voor natuurlijk, maar ik heb wel mijn warme vest gedragen in plaats van mijn winterjas.

♥ Lammetjes: heeft geen uitleg nodig denk ik, wie houdt er nou niet van lammetjes? Ik ben al jaren op zoek naar iets als een schaapskooi hier in de buurt, maar helaas heb ik tot nu toe nog niks kunnen vinden. Dus als je nog iets weet in de omgeving van Nijmegen hoor ik het graag.

 

10 gedachtes over “5x waarom ik echt toe ben aan de lente

  1. Herkenbaar! 🙂 Ik merk dat ik vooral héél hard mijn best probeer te doen om het beste te maken van de winter en te focussen op de positieve kanten … maar wat snak ik ook zo hard naar de lente en de zomer! Maar goed, het komt weer dichterbij… en geduld wordt altijd beloond! Groetjes, Inge X

    Like

  2. Ik snap je verlangen naar de lente heel goed. Meestal heb ik dat ook meteen in januari al. Maar dit jaar verzet ik me ertegen en probeer ik de winter ook gewoon een kans te geven : )

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.