Vega-test: snacks

snacksNiet de meest gezonde test vandaag, maar op zijn tijd genieten moet ook natuurlijk. Er zijn ontzettend veel vegetarische snacks, en er komen er steeds meer bij. Vandaag zet ik een aantal snacks die ik geproefd heb op een rijtje.

bitterbalMeat Free Days – kroketten en bitterballen
Meat Free Days is het vegetarische merk van de Aldi, en dit waren de eerste frituursnacks die ik probeerde. Beide zijn ze volledig plantaardig. Ik was allereerst verrast door het formaat, het zijn flinke kroketten en bitterballen.
De binnenkant is een beetje ragout-achtig, met stukjes. Ik vond het niet echt vergelijkbaar met de vleeskroketten en -ballen die ik ken, maar het is zeker een lekkere vervanger. De korstjes worden mooi goudbruin en krokant.
De bitterballen nam ik bij de borrel, de kroketten op een broodje. Deze koop ik regelmatig.
★★★★

De Vegetarische Slager – SaucijzenbroodjeSaucijzenbroodjes - aanbiedingen en prijzen ...
Deze wordt verkocht bij de AH en naar het schijnt ook bij de Kiosk op het station. Het station was ook de plek waar ik deze leerde kennen, en wat zijn ze lekker! Deze lijken echt op de vleesvariant. Het bladerdeeg wordt lekker knapperig en er zit een ‘worstje’ in wat bijna niet van echt te onderscheiden is. Ik heb hier helemaal niks op aan te merken.
★★★★★

Mora – groentenbitterballen
De groentenbitterballen heb ik kortgeleden voor het eerst geproefd. Vroeger heetten ze Happas en waren ze er in meer varianten, nu is er, voor zover ik weet, alleen nog de broccoli-champignonbal. Ik vind ze erg lekker. Iets totaal anders dan bitterballen met vlees, maar ze zijn ook niet per se bedoeld als vervanger. Je proeft de champignon en de broccoli erg goed, en ik vind het een heerlijke combinatie. Er zit ook een vleugje kaas in.
Ze zijn voor de oven of de airfryer, en er staat duidelijk op dat ze niet geschikt zijn voor de frituurpan. Stiekem probeerde ik dat toch, en dat werkt ook prima.
★★★★★

Beckers – Veggie Mini SnacksAfbeeldingsresultaat voor beckers veggie
Een mix van kipnuggets, bitterballen, frikandellen en kipnuggets, gemaakt voor de oven. Deze heb ik niet getest in de frituurpan.
De frikandellen verrasten me het meest, ze smaken echt naar frikandel. Beckers heeft ook grote vegetarische frikandellen, ik neem aan dat die hetzelfde smaken. Hetzelfde geldt voor de bitterballen, ik vermoed dat de kroketten hetzelfde zullen zijn. Ook deze waren erg lekker. ‘Vleziger’ dan die van de Aldi. De kipnuggets waren helaas wat aan de droge kant, maar de smaak was wel erg goed, het leek net echt. En de bamischijfjes waren heerlijk pittig.
★★★★

 

 

4 gedachtes over “Vega-test: snacks

  1. Het vegetarische saucijzenbroodje koop ik vaak als ik zie dat een supermarkt die heeft. Ik vind dat broodje echt heerlijk. Als ik ‘m thuis pas opeet, stop ik het broodje vaak nog even een minuutje in de magnetron 🙂

    Liefs,
    Marloes

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.