Een #LenigLijf in vier weken, ik ging de uitdaging aan

img_2460.jpgIk ben eigenlijk al mijn hele leven een stijve hark geweest. Af en toe doe ik een periode oefeningen om wat meer rek in mijn lichaam te krijgen, maar hield dat nooit lang vol. Toen Sofie bloggers zocht om haar 4-wekenschema te proberen besloot ik om de uitdaging aan te gaan. In vier weken lenig worden, kan dat?

Het boek #LenigLijf is geschreven door Sofie van Hooydonk, en het is een stappenplan om met een kwartiertje stretchen per dag leniger te worden. Met het programma werk je vier weken lang, zes dagen per week aan je lenigheid.
In de het eerste deel van het boek wordt het programma uitgelegd en krijg je interessante informatie over het stretchen. In het tweede deel ga je aan de slag.
Ik begon met een stretchtest, deze vind je achterin het boek en hij geeft een goede indicatie van waar je op dat moment staat. En dat was niet zo best eigenlijk. Dat wist ik allang, maar toen ik ermee geconfronteerd werd moest ik toch even slikken. Mijn flexibiliteit is altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest. Toch was er ook goed nieuws: mijn bovenlichaam was deed het best oke. img_2462

De stretchtest bestaat uit verschillende oefeningen voor verschillende delen van je lijf. Bij sommige oefeningen zat ik in de oranje zone, maar bij de meesten, vooral de delen onder mijn navel, zat ik toch echt in het rood. Tijd om daar iets aan te doen!
Het boek is erg duidelijk. Er staan een aantal warming-ups in, je mag zelf kiezen welke je die dag doet. Na de warming-ups vind je de schema’s, twee stuks. In week één en twee volg je hetzelfde schema, en in week drie en vier ook. Na de schema’s worden alle oefeningen duidelijk uitgelegd in tekst en beeld.

img_2461

Ik vond het persoonlijk erg prettig om ook te kunnen zien hoe je de oefening moet uitvoeren. Naast de uitleg van de oefening wordt ook verteld hoe je het zwaarder of juist minder zwaar zou kunnen maken als je dat zou willen.
Maar helpt het ook? Ik heb het schema netjes vier weken gevolgd. Oke, ik heb misschien één of twee dagen overgeslagen, maar verder heb ik me helemaal aan het schema gehouden. En ja, het helpt. Na vier weken heb ik de stretchtest nog een keer gedaan, en bij iedere oefening was ik vooruit gegaan. Op sommige punten was ik zelfs van de rode zone naar de oranje zone gegaan. Kan ik mijn been nu in mijn nek leggen? Nee. Maar ik weet nu wel dat zelfs deze stijve hark flexibeler kan worden.

hark
“Ik dacht dat ik de rest van mijn leven een stijve hark zou blijven, maar dankzij dit boek durf ik weer te dromen van een #LenigLijf!” 

Ik ben blij dat ik deze uitdaging aangegaan ben, en ik wil het schema zeker nog een keer gaan volgen. Bijkomend voordeel: met een rustgevend muziekje op de achtergrond werd ik er ontzettend rustig van. Even mijn hoofd leegmaken.
Ik vond het zelf het prettigst om in de ochtend te stretchen, de dag goed beginnen, goed wakker worden in plaats van me halsoverkop te storten in de alledaagse drukte. Maar ook voor het slapen gaan vond ik een fijn stretchmoment.
Wil je het schema ook proberen? Ik kan het iedereen aanraden. Als ik het kan, dan jij ook! Het boek is te koop in de webshop van Sofie.

leniglijf

 

 

 

2 gedachtes over “Een #LenigLijf in vier weken, ik ging de uitdaging aan

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.