Gelezen: Soms Lieg Ik van Alice Feeney

Soms lieg ikAmber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.
Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.
Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Soms Lieg Ik is een spannende thriller, die verteld wordt vanuit het perspectief van iemand die in coma ligt. Het wordt verteld vanuit het heden en het verleden, afgewisseld met dagboekfragmenten van een kind.
Het verhaal moet even op gang komen, maar hoe verder je komt, hoe meer er duidelijk wordt… om er vervolgens achter te komen dat je helemaal op het verkeerde spoor zit en dat de titel zo waar is.
Terwijl je leest is het gemakkelijk om je in te leven in Amber, en soms bekruipt je zelfs het beklemmende gevoel wat zij moet ervaren, gevangen in haar eigen lichaam. Heel goed geschreven. De andere personages blijven iets meer aan de oppervlakte, maar je leert ze goed genoeg kennen om het verhaal te kunnen begrijpen.
Het leest prettig, maar door de verschillende vertelmomenten in combinatie met de dagboekfragmenten wordt het soms wat ingewikkeld. Maar dat is denk ik precies de bedoeling, want je wordt behoorlijk op het verkeerde been gezet. Net als je denkt te weten hoe het zit komt er een verrassende wending.
De ontknoping was op zijn zachtst gezegd verrassend, en laat je als lezer met een beetje een ongemakkelijk gevoel achter. Hoewel het verhaal wel af is lijkt het nog niet afgelopen, dus ik hoop een beetje op een vervolg.
Soms Lieg Ik is geen bloederige thriller over moord en doodslag, maar spannend is hij zeker. Ik raadt hem aan voor iedereen die van thrillers houdt.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachtes over “Gelezen: Soms Lieg Ik van Alice Feeney

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.