Restaurant | Grand Café & Tapas Bar Las Rosas in Zwolle

Dit weekend ging ik voor het eerst in mijn leven naar een tapasrestaurant. Op de één of andere manier had ik bij tapas het beeld dat het vooral bestond uit vlees, maar gelukkig bleek dat absoluut niet waar te zijn.

Las Rosas is een gezellige Grand Café en Tapas Bar in het centrum van Zwolle. Toevallig was het ook kermis in de stad, en het eerste wat me opviel was dat het terras ontzettend druk was. Gelukkig gingen wij lekker binnen zitten, en daar was het een stuk rustiger. Ook een stuk koeler trouwens.
Binnen kregen we onze plaats, en maakten we kennis met de huiskat van het restaurant. Kijk nou, wat een schatje!

img_2038

We hadden gekozen voor onbeperkt tapas eten voor € 24,95. Goed betaalbaar dus. Per ronde kon je twee dingen bestellen, en we hebben in totaal vijf rondes gegeten.
Van tevoren was ik bang dat er voornamelijk vleesgerechten zouden zijn om uit te kiezen, maar Las Rosas bleek hartstikke vega-friendly! Er stonden meer vegetarische tapas op de kaart dan ik op kon, dus ik heb niet eens alles kunnen proeven. En alles was zo lekker!
Ik heb helaas niet alles op de foto gezet. Ik ben een een slechte foodblogger, sommige gerechten waren gewoon al op voordat ik er aan dacht om er een foto van te maken.

img_2064

Mijn eerste ronde bestond uit champignons met blauwschimmelkaas en ovengeroosterd brood met ‘tomaten, ui, knoflookprutje’. Hartstikke lekker, maar vooral het brood was een flinke portie.
De tweede ronde had ik een pasteitje met mozzarella en spinazie, en zoete paprika met roomkaas en groente.
Ronde drie bestond uit een tortilla en caesarsalade, en ondertussen deelden we met meerdere mensen nog een broodmandje met aioli. En dat was één van de beste aioli’s die ik ooit heb gegeten.
In ronde vier had ik knapperige boontjes en Manchego-kaas. Dat laatste daar had ik nog nooit van gehoord, maar het zat ook in de caesarsalade en het was erg lekker. Het is lichtpikante en gezouten kaas van het Manchegoschaap.
Ik sloot de avond af met aardappeltjes met kruiden en olijfolie uit de oven en champignons met knoflook.

Wat mij betreft is tapas eten echt voor herhaling vatbaar. Las Rosas is ontzettend geschikt om met een gemengd gezelschap van vleeseters en vegetariërs te gaan eten. De prijs voor onbeperkt eten vond ik ook reuze meevallen. Als Zwolle niet zo ver uit de buurt was zou ik hier zeker vaker willen eten.

3 gedachtes over “Restaurant | Grand Café & Tapas Bar Las Rosas in Zwolle

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.