27x Dingen die je kan bijhouden in je bullet journal

img_8518Het is ongeveer een jaar geleden dat ik begon met mijn Bullet Journal. Inmiddels is het eerste boekje vol en ben ik begonnen in een ‘echte’, een boekje met puntjes in plaats van lijntjes. In het begin was ik nog heel erg zoekende, maar inmiddels heb ik wel een aantal ideeën van dingen die je bij kan houden in je Bullet Journal.

Agenda
Ik gebruik mijn Bullet Journal ook als agenda, en daarvoor heb ik verschillende formats geprobeerd. Zelf ben ik blijven hangen bij het overzicht per week, maar er zijn ook andere manieren:
♥ Weekoverzichten – deze gebruik ik dus zelf. Iedere week spreid ik uit over twee pagina’s, zoals de meeste agenda’s die je in de winkel koopt ook hebben. Ik hou wel van veel ruimte.
♥ Maandoverzichten – die heb ik ook geprobeerd, maar ik vond het lastig dat je dan weinig ruimte hebt. Je kunt de maand als een kalender uittekenen op twee pagina’s, of een overzicht maken in lijstvorm. Dit is volgens mij vooral handig als je alleen de bijzonderheden bij wil houden.

Bloggen
Ook als blogger kun je veel dingen bijhouden in je Bullet Journal. Denk bijvoorbeeld aan:
♥ Statistieken – in een mooi grafiekje, of als een lijst met getallen, net wat je zelf het prettigst vindt.
♥ Social Media volgers – lijkt me duidelijk, bijhouden hoeveel mensen je op verschillende kanalen volgen.
♥ Blog ideeën – er vanuit gaande dat je je Bullet Journal meestal bij je hebt is het een ideale plaats om je ideeën op te schrijven.

Gewoon handig
♥ Belangrijke telefoonnummers.
♥ Adressen – bijvoorbeeld van instanties waar je mee te maken hebt of mensen waar je veel post naar stuurt.

Trackers
Trackers zijn handig om dingen bij te houden en je vooruitgang te zien.
♥ Weight Loss Tracker – deze gebruik ik zelf, ik heb hem als grafiek, maar ik zie hem ook regelmatig in de vorm van een ‘pad’ met plaatjes die je kan inkleuren als je een bepaald doel bereikt hebt. Persoonlijk vind ik het erg motiverend om de grafiek naar beneden te zien gaan.
♥ Fitness Trackers – zelf hou ik bij hoe lang ik kan planken, maar datzelfde kan natuurlijk ook met pushups, hardloopkilometers, gewicht liften, wat je maar bij wilt houden.
♥ Mood Tracker – hoe voelde je je vandaag?
♥ Sleep Tracker – hoe laat ging je naar bed, hoe laat werd je wakker? En hoe lang heb je geslapen?

Ontspanning
♥ Series – je kunt bijhouden wat je wil: welke series je nog wil kijken, wat je op dit moment volgt, hoe ver je daar mee bent.
♥ Boeken – deze maand gelezen, dit jaar gelezen. Ik zie mooie boekenkasten voorbij komen, je kunt hier heel creatief mee zijn. Voor mezelf vind ik het genoeg om ze in Goodreads bij te houden.
♥ Films – zelfde idee als de boeken eigenlijk.

Lijstjes
Ik hou van lijstjes, en maak er dan ook verschillende. Sommige hebben een plaatsje in mijn Bullet Journal.
♥ To-do lijstjes – ik heb zelf een ‘eindeloze to-do list’. Een lijst met eenmalige dingen die niet dringend zijn, waar ik regelmatig in streep en dingen aan toevoeg. Regelmatig kijk ik op de lijst of ik iets kan oppakken. Maar je kan natuurlijk ook per dag een to-do list maken.
♥ Standaard boodschappenlijst – wat heb je eigenlijk altijd wel in huis en komt regelmatig terug op je boodschappenlijst?
♥ Huishoudelijke taken – alle huishoudelijke taken die regelmatig terugkomen, eventueel met een vaste dag daaraan gekoppeld.
♥ Wishlist – want wat is er leuker dan dromen?

 

 

Persoonlijke pagina
Het is jouw Bullet Journal, dus waarom niet een pagina die over jou gaat? Een pagina met feitjes over jezelf, een persoonlijk alfabet of een getekende pagina met alles over jou, alles kan.

Financieel
Ook geld leent zich uitstekend om bij te houden in je Bullet Journal:
♥ Spaardoelen – hou bij waar je het voor doet en hoe ver je al bent, ontzettend stimulerend.
♥ Kasboekje – je inkomsten en uitgaven op een rijtje, per week, maand of zelfs kwartaal.
♥ Overzicht vaste lasten – erg handig om te weten welke kosten er regelmatig terugkomen.

Eten en drinken
Veel mensen houden een eetdagboekje bij, maar er zijn nog veel meer dingen die je op dat gebied in je Bullet Journal kan verwerken:
♥ Maaltijdplanner – wat je de komende tijd wil gaan eten. Niks voor mij, maar sommige mensen zweren erbij.
♥ Drinken – hoe veel drink je op een dag?
♥ Eetdagboek – wat heb je vandaag gegeten?

Reizen
♥ Welke plaatsen zou je nog willen bezoeken?
♥ Inpaklijst – alles wat je eigenlijk voor ieder reisje wel in moet pakken.

 

 

 

Wat hou jij allemaal bij in je Bullet Journal?

7 gedachtes over “27x Dingen die je kan bijhouden in je bullet journal

 1. Ik denk dat ik misschien wel de enige blogger ben zonder bullet journal. 😉 Ik heb wel een boekje waar ik heel slordig mijn betalingen, afspraken, dingen die ik nog moet regelen en wachtwoorden in zet,maar dat telt waarschijnlijk niet. Misschien moet ik toch eens aan zo’n journal beginnen.

  Like

 2. Ik word helemaal week van mooie boekjes en mooie letters maar al de dingen die je opsomt hou ik liever digitaal bij. Want waar ik niet tegen kan is schrappen in zo’n boekje. Of daar in schrijven met twee verschillende balpennen bijvoorbeeld. Of dat de blz vol is en je kan niet op de volgende pagina verdergaan met hetzelfde onderwerp omdat je die al volpende met een een andere lijst. Volgens mij zou een bullet journal heel erg beperkend werken voor mij. Maar ik kan mij vergissen want ik heb het dus nog niet geprobeerd 🙂

  Like

 3. Eigenlijk heel leuk zo’n bullet journal. Heb het zelf niet. Kost me teveel tijd. Hahaha en toch liggen erbij mij allemaal losse lijstjes. Misschien wordt het voor mij toch tijd om er wel tijd in te gaan steken 😉

  Like

 4. Ik had een doodle-pagina, waar ik elke dag een klein tekeningetje in maakte. Dat werkte motiverend om meer te tekenen, omdat ik elke dag moest bedenken waar ik dat vakje mee ging vullen. Ik hou het bij maand en weekoverzichten, meestal. Maar in onze gezamelijke bujo is er wel een weekoverzicht bijgekomen van welke aflevering van welke series we nu gezien hebben. Dat scheelt met zoeken als we niet via Netflix maar op disc of via Ziggo kijken.
  Oh en soms hou ik bij in welke boeken ik bezig ben, of naar welke films we nog willen gaan. Toch best wel veel lijstjes…

  Like

 5. Ik vroeg me altijd al af wat er nou met zo’n journal gedaan werd 🙂 Ik heb al genoeg hobby’s dus geen tijd voor en ik moet zeggen dat ik al heel lang niet meer schrijf met pen en papier.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.