Restaurant | Odessa – lokaal, ambachtelijk & biologisch in Nijmegen

Een tijdje geleden at ik bij restaurant Odessa in Nijmegen, een gezellig restaurantje met een huiselijke sfeer én lekker eten.

Afbeeldingsresultaat voor restaurant odessa"Voordat ik er kwam had ik nog nooit van restaurant Odessa gehoord. En misschien is dat ook niet zo gek, het restaurant ligt wel in het centrum, maar net achter de drukke hoofdstraten. Dit heeft tot gevolg dat het heerlijk rustig is op het terras.
Als je het restaurant binnengaat kom je in een gezellige ‘huiskamer’ terecht. We werden meteen opgevangen door het vriendelijke personeel.
Ongeveer twee jaar geleden is restaurant Odessa helemaal vernieuwd. In de keuken wordt gewerkt met verse, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Ook kun je er bijzondere lokale bieren drinken.

Voordat we gingen eten had ik natuurlijk even op de website gekeken, en ik was erg nieuwsgierig, het zag er veelbelovend uit. Je kunt kiezen tussen vlees-, vis- en vega(n) gerechten, en in al die categorieën zijn er lekkere keuzes. Zeker geen bord macaroni waar alleen het gehakt uit gelaten is, en de cliché sla met geitenkaas was ook niet te vinden.
Als voorgerecht at ik een heerlijke lauwwarme salade met linzen, gegrilde groenten en feta. Mijn hoofdgerecht was een risotto met aubergine, Pimientos de Padrón, tijm en pesto. Superlekker. Meestal als ik risotto eet dan is dat met paddenstoelen, daar ben ik gek op, maar deze komt absoluut op een gedeelde eerste plaats. Als toetje had ik een pure chocoladebrownie, met vanille-ijs, karamelsaus en een kletskop.
Ik heb er voor een fijne prijs heerlijk gegeten, en ik zou Odessa zeker aanraden als je als vegetariër op zoek bent naar een plek om te eten. Hoewel het dus niet een specifiek vegetarisch restaurant is, kun je er absoluut lekker eten als je geen vlees eet.
Bijkomend pluspunt: je kunt ook een half gerecht bestellen, als je niet zo’n grote eter bent, of als je niet kan kiezen.

Update: Helaas heeft restaurant Odessa permanent de deuren gesloten.

4 gedachtes over “Restaurant | Odessa – lokaal, ambachtelijk & biologisch in Nijmegen

  1. Het is dat Nijmegen voor mij best een stukje reizen is, anders had ik het leuk gevonden om hier uiteten te gaan. Grappig dat je dat zegt van die cliché sla met geitenkaas. Daar word ik af en toe zo gek van, hahaha!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.