Gewoon even kletsen

blaIk kom net thuis, ik heb net de nieuwe McFlurry geproefd, karamel en zeezout. Hij viel wel een beetje tegen vond ik, had er meer van verwacht. Maar vies was hij ook zeker niet hoor.

Het mooiste is wel, ik voel me niet meer schuldig als ik iets ‘slechts’ eet. Op zijn tijd moet dat gewoon kunnen vind ik. Vroeger zou ik nu ook nog een zak chips gepakt hebben, want ‘het is nu toch al verpest’. Nu heb ik gewoon genoten van mijn ijsje, en heb ik geen enkele behoefte aan meer ongezonde dingen. Fijn dat dat nu kan, jammer dat ik die knop niet een paar jaar eerder heb gevonden. Maar goed, het ijsje was lekker, maar had minder zout gemogen, en de karamel plakte nogal.
Hatsjoe! De hooikoorts is sinds een paar dagen ook weer flink aanwezig, ik ben er helaas wéér niet overheen gegroeid dit jaar. Of komt dat omdat ik stiekem niet gegroeid ben maar gekrompen? Tot nu toe valt het gelukkig wel mee, ik moet vooral veel niezen en snotteren, en ik heb een beetje ‘zware’ vermoeide ogen, maar de opgezette, tomaatrode ogen van een paar jaar geleden lijken verleden tijd te zijn. Blij toe, omdat ik veel erger heb gekend lijken mijn klachten nu behoorlijk mild. Ik ben wel nieuwsgierig naar het tapen tegen hooikoorts, maar daar vind ik het dus nu nog niet erg genoeg voor.
Maar ik ga zo slapen denk ik. Morgen hoef ik niet op kantoor te werken, maar ik ga wel schminken. Op een markt, daar komen we al jaren en meestal is het erg druk. Jammer dat het weer niet lijkt te gaan meewerken, maar we hopen gewoon dat het bij ons droog blijft. Heb jij nog leuke plannen voor morgen?

8 gedachtes over “Gewoon even kletsen

 1. Hopelijk blijft het nu verder een beetje droog. Het is niet echt erg koud, buiten, dus het kan nog steeds een leuke dag worden.
  Voor mezelf heb ik wel een poosje geleden besloten om geen genoegen meer te nemen met ijs dat ‘niet vies, maar ook niet superlekker’ is. Ik ga alleen maar voor ‘superlekker’. Het is het me niet meer waard om ijs te eten waarvan de suikerinhoud mijn keel schuurt (dat gevoel ken je, weet ik zeker). Het moet smaken en niet alleen naar suiker. Dat geldt trouwens voor veel dingen: als het middelmatig is eet ik het niet. Ik = klein, ik heb weinig nodig, Dus alles wat ik eet, daar wil ik 100% van genieten.
  Scheelt wel hoor. Er is veel wat ik gewoon aan de kant heb geschoven.

  Like

  1. Ik ook hoor, veel dingen eet ik gewoon niet meer. In dit geval ging ik er vanuit dat hij superlekker was, ik had hem nog niet eerder geproefd. Als hij niet lekker was had ik hem laten staan hoor, maar de volgende keer bestel ik een andere variant.

   Like

 2. wat jammer dat je niet van je hooikoorts af bent. Ik kreeg toevallig vandaag van een imker te horen dat je opzoek moet gaan naar een imker bij jou uit de buurt. Daar honing kopen en iedere dag een theelepeltje honing eten (wel in januari beginnen) Omdat de bijtjes de bloemen/pollen uit jouw buurt eten/gebruiken zal je hierdoor een natuurlijke afweer gaan opbouwen. Het klinkt heel logisch en misschien het proberen waard.

  Like

 3. Mooi dat je die knop om hebt kunnen draaien. Ik durf wedden dat dat ene ijsje nu ook echt gesmaakt heeft. Persoonlijk vind ik die 20/80 regel wel een goeie om een gezonde levensstijl aan te houden. En geen ongezonde dingen in huis hebben, dat helpt ook 😛

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.