Gelezen: Studie-trilogie van Maria V. Snyder

ec342437c3009006397271486830c02f

Als Studie van Gif opent, ziet Yelena’s toekomst er niet bepaald rooskleurig uit. Liever gezegd, ze heeft geen toekomst, zo lijkt het. In een pikdonkere kerker wacht ze de voltrekking af van het doodvonnis dat haar naar de letter van de Gedragscode is opgelegd vanwege de moord op de jonge edelman Reyad, de zoon van Brazell, een van de machtigste generaals van Ixia.
Maar er is nog hoop, een sprankje. Aan de vooravond van haar executie wordt Yelena via een uniek aanbod de kans geboden haar vonnis te ontlopen: als ze bereid is als voorproever in dienst te treden van de regerende commandant van Ixia zal ze wellicht enkele dagen of misschien wel weken langer leven. Ze stemt in, hopend op een kans te ontsnappen.

Soms lees je een verhaal waarvan je het jammer vindt dat het uit is, en dit was voor mij zo’n verhaal wat nog veel langer had mogen duren. Vanaf de eerste bladzijde wordt je in het verhaal gezogen en het is moeilijk om het boek weg te leggen.
De boeken lezen als een trein, zijn spannend en meeslepend, en hoe verder je komt in het verhaal, hoe beter je de hoofdpersoon, en haar verleden, leert kennen. De hoofdpersonen zijn heel goed beschreven, ze gaan echt leven terwijl je leest. En als je als lezer stiekem een beetje verliefd wordt op de love interest van de hoofdpersoon, dan heeft de schrijfster toch iets goed gedaan.
In de Studie-trilogie wordt spanning gecombineerd met romantiek en fantasy. Net als het een beetje voorspelbaar lijkt te worden komt er weer een verrassende wending en blijkt dat je toch op het verkeerde been bent gezet. Het is een origineel verhaal, vlot en met humor geschreven.
Ik ben heel enthousiast over deze serie, en kan hem iedere fantasyliefhebber aanraden.

3 gedachtes over “Gelezen: Studie-trilogie van Maria V. Snyder

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.