Groener doener Tag

Groener doenerAl weer een tijdje geleden kwam ik op verschillende blogs die ik volg de ‘Groener Doener Tag’ tegen. Deze tag is een initiatief van zeven groene bloggers die ieder een vraag hebben bedacht over duurzaam leven. Ik had hem al een tijdje in mijn concepten opgeslagen, en bij dezen heb ik hem afgemaakt.

Wat doe jij al veel groener en wat zou je nog veel groener kunnen doen?
Door Sara van Mevrouw Miauw.
Ik scheid mijn afval, ben van full carnivoor naar bijna geen vlees gegaan, en ik vlieg bijna nooit. Qua verzorgingsproducten ga ik alleen voor dierproefvrij. Oh, en ik heb geen kinderen, al is dat niet per se om groen te doen.
Wat ik groener zou kunnen doen is vaker de fiets pakken of lopen in plaats van de auto te nemen, meer plantaardig eten, meer duurzame en fair kleding kopen en minder goedkope dingen kopen. Ik koop niet echt spullen die ik niet gebruik, maar shop wel graag bij Wish, Ali en de Action. Het zijn dan wel altijd dingen die ik gebruik, maar echt duurzaam is het ook niet.

Hoe kun je op een goedkope manier je huis groener krijgen?
Door Sanne van Omdat ik dat wil.
De verwarming een paar graden lager zetten en een warme trui aantrekken als je het koud hebt. Stroom verbruikende dingen uitzetten als je de ruimte verlaat. Geen nutteloze spullen kopen en lang doen met je spullen en apparaten. Zonnepanelen. Oh nee, dat is niet echt goedkoop eigenlijk.

Hoe verspil jij minder voedsel?
Door Natascha van Plantaardiger.
Ik heb een hekel aan voedselverspilling, en dat komt hier dan ook bijna niet voor. We koken meestal genoeg voor ons tweeën. Klinkt heel ongezellig, maar we houden toch niet van onverwacht bezoek. Iedereen is welkom, maar laat het even weten, en dan zorgen wij ervoor dat er genoeg te eten is. Blijft er toch iets over, dan neem ik dat de volgende dag lekker mee naar mijn werk als lunch. Of we vriezen het in, als het genoeg is voor twee of meer. Kleine restjes lusten de honden vaak wel, als ze het mogen hebben. Er wordt hier bijna nooit iets weggegooid.

Wat zou jij groen doen met een miljoen?
Door Hermien van Kouwe kleren.
Allereerst zou ik zorgen voor zonnepanelen op ons dak. En ik zou sowieso iets willen doen voor dieren die geen huisje kunnen vinden. Een elektrische auto zou ik ook wel willen als geld geen rol zou spelen.

Wat doe jij om mensen te informeren/motiveren om te kiezen voor een groene(re) levensstijl?
Door Sytse van Het groene broertje.
Ik ben niet zo van het informeren of motiveren geloof ik. Als het ter sprake komt of iemand vraagt me iets dan vertel ik met alle liefde en enthousiasme meer, maar ik zal zelf niet snel iemand aanspreken.
Op mijn blog komt wel eens iets voorbij, en ook op Twitter ben ik hier wel actiever mee.

Wat vind jij de moeilijkste groene stap om te zetten?
Door Giulia van Renmeisje.
Ik heb het al wel vaker genoemd, maar voorlopig zie ik mijzelf geen veganist worden. Maar zeg nooit nooit, dat zei ik ooit ook over vegetariër worden.
Ontspullen vind ik ook lastig, ik wil het wel graag, en ik koop maar weinig, maar dingen weg doen blijft toch moeilijk.

Wat is tot nu toe jouw beste groene beslissing?
Door Elcke van De groene zus.
Het vrijwel geen vlees meer eten. Ik voel me stukken beter, heb meer energie, mijn huid is mooier en ik heb zelden meer last van een opgeblazen gevoel in mijn buik na het eten. En het gaat me zo veel makkelijker af dan ik dacht. Plan voor dit jaar is wel om ook die allerlaatste uitzonderingen te stoppen.

Wat doe jij voor  ‘groene dingen’?

 

 

4 gedachtes over “Groener doener Tag

 1. Het enige ‘groene’ dat ik doe, is zo laat mogelijk de verwarming aan zetten, ik heb echt respect voor het feit dat je geen vlees meer eet, ik zou dat niet kunnen denk ik!

  Like

  1. He, je bent er weer, leuk! Ik was ook altijd diegene die zei dat ik ‘het niet helemaal zonder zou kunnen’, maar langzaam maar zeker is die knop toch omgegaan

   Like

 2. Wat leuk, ik zag opeens de tag weer eens voorbij komen! Ik vind het heel leuk om van iedereen te lezen hoe ze hun groene steentje bijdragen. Wat een mooie groene stappen heb je al gezet, zeker op het gebied van voeding. Geen voedsel verspillen is zo belangrijk!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.