Tip: Doe eens een Veggie Challenge

img_8085Toen ik net begon met het minderen van vlees heb ik me ingeschreven voor verschillende Veggie Challenges. Zelf vond ik dat heel inspirerend, want naast recepten krijg je ook veel extra informatie. Als je zelf minder vlees zou willen eten of jezelf uit wil dagen zou ik dit van harte aanraden. Er zijn verschillende challenges te vinden online.

De Veggiechallenge van Viva Las Vega’s
Dit is een erg leuke challenge voor beginners, omdat je zelf je doel kunt kiezen. Wil je alleen vleesvrije dagen invoeren, of wil je dertig dagen vegetarisch of zelfs veganistisch eten? Het kan allemaal, en zo wordt de challenge aangepast aan jouw wens. Dagelijks krijg je een nieuwsbrief met verschillende recepten, maar ook achtergrondinformatie. Je vindt de Veggiechallenge hier. Er is geen vaste datum voor, je kunt beginnen wanneer je wil.

30 Dagen Vegetarisch van de Vegetariërsbond
Deze challenge is eigenlijk vergelijkbaar met die hierboven, alleen is deze wel echt gericht op vegetarisch eten. Hij duurt ook dertig dagen, en ook met deze challenge kun je ieder moment beginnen. Dagelijks krijg je een recept via de mail, maar ook achtergrondinformatie, motivatie en tips voor bijvoorbeeld etentjes of barbecues. Je kunt je hier inschrijven voor deze challenge.

Dagen Zonder Vlees
Een Belgische challenge waarbij je wordt uitgedaagd om 40 dagen lang minder vlees te eten. Ook hier kun je zelf beslissen hoe ver je wil gaan, 1 dag per week, of 40 dagen helemaal geen vlees, of alles daar tussenin. Het leuke van deze uitdaging is dat je ook met een groep mee kan doen en dat je online je score bij kan houden. Deze challenge is op een vast moment in het jaar. Helaas slaan ze in 2018 een jaar over, maar als hij volgend jaar terugkomt zou ik hem zeker aanraden. Je vind de challenge hier.

Nationale Week Zonder Vlees
De Nationale Week Zonder Vlees is komende maand, van 5 tot 11 maart 2018. Je wordt uitgedaagd om een week geen vlees te eten, en je wordt bewust gemaakt van de impact  hiervan. Het is een landelijke actie, veel supermarkten en restaurants doen ook mee. Je kunt je hier inschrijven, en dan ontvang je een gratis magazine vol inspiratie.

De Vegan Challenge
Wil je  nog een stapje verder gaan dan is er natuurlijk de, waarschijnlijk wel bekende, Vegan Challenge. Deze challenge is twee keer per jaar, in april en in oktober, en duurt ook dertig dagen. Je krijgt dagelijks recepten, inspiratie en informatie. Je kunt je hier inschrijven voor de komende challenge.

Heb jij wel eens een challenge gedaan om minder vlees te eten? Of zou je het overwegen?

 

Advertenties

Een gedachte over “Tip: Doe eens een Veggie Challenge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: