Kilo’s Knallen: Hoe gaat het nu?

img_43_1382106301Iets meer dan twee weken geleden ben ik gestart met Weight Watchers. Eind september begon ik met dagelijks bijhouden wat ik eet, punten tellen en keuzes maken. Bevalt het, en wat heeft het me tot nu toe opgeleverd?

Ik moest wel even wennen aan het puntensysteem. Sommige producten waren veel meer punten dan ik had verwacht, anderen verrasten me juist positief. Ik merk dat ik met mijn beschikbare punten nog best veel kan eten op een dag, maar het vraagt soms wel meer afstemming. Een pizza als avondeten kan nog steeds, alleen moet ik daar bij het ontbijt en de lunch eigenlijk al rekening mee houden.
Eigenlijk gaat het me goed af en lukt het me goed om me aan mijn dagbudget te houden. Soms pak ik een paar weekpunten, de extra punten die je bovenop je dagbudget kunt gebruiken om een keer een extraatje te nemen, maar ik heb ze nog nooit allemaal opgebruikt.
En dan nu natuurlijk de grote vraag. Gebeurt er nou ook wat? Daar kan ik gelukkig volmondig ‘ja!’ op antwoorden. Na twee dagen (vrijdag is mijn weegdag en ik begon op een woensdag) was ik al 600 gram afgevallen. Op mijn tweede weegdag nog eens 2,3 kilo en vandaag nog eens 800 gram. In totaal ben ik dus 3,7 kilo kwijt na twee weken en twee dagen.
Ik vind het een mooi resultaat, zonder honger, zonder te weinig te eten. Zo is het heel goed vol te houden. Waar ik wel aan moet wennen is het wekelijks wegen. De laatste tijd was ik soms zo gefrustreerd dat ik dagelijks op de weegschaal stond. Ook niet goed, maar dan over naar eens per week is wel een omschakeling. Regelmatig heb ik de neiging gehad om stiekem even te gaan kijken, maar ik heb me in kunnen houden, en dat is denk ik ook wel even goed voor me.
Al met al ben ik in ieder geval blij met mijn keuze. Op naar de volgende kilo’s.

9974

8 gedachtes over “Kilo’s Knallen: Hoe gaat het nu?

  1. JEij!! Goed zo! dat gaat de goede kant op zeg. Hou vooral ook in gedachten dat in het begin alles heel snel gaat en daarna even wat langzamer. Maar vooral volhouden is het belangrijkste. Ben zelf nu op de calorieƫn aan letten met een app en probeer ook maar een keer per week op de weegschaal te gaan staan.

    Like

  2. Hartstikke mooi! En fantastisch dat je jezelf ook niets ontzegt. Natuurlijk kun je gewoon eten wat je lekker vindt! Het moet ook geen dieet zijn, maar een kleine aanpassing (door idd dan je ontbijt of lunch aan te passen). Je gaat het volhouden, ik weet het gewoon. Want het wordt gewoon het nieuwe normaal voor je.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.