Ik droeg bij aan het nieuwe product van Valess

Ik was één van de mensen die het nieuwe product als eerste mochten proeven, om er feedback op te geven zodat Valess het product nog beter zou kunnen maken. Een leuke ervaring, en bijzonder om op die manier een bijdrage te geven aan wat er in de winkel komt.

We gaan even terug in de tijd, het was een maandag in april en ik was onderweg naar Wageningen. Ongeveer een week eerder had ik een oproep van Valess gezien op Facebook, over het proeven van hun nieuwste product. Ik was net begonnen met mijn zoektocht richting vegetarisme, dus dat paste helemaal in mijn straatje. Ik reageerde, en al snel kreeg ik een mailtje dat ik één van de genodigden was. Dit was overigens gewoon persoonlijk, ik was hier niet bij als blogger.
Ik kwam aan bij Friesland Campina, en er stonden al wat andere deelnemers te wachten. We kregen een bezoekersbadge, en werden meegenomen naar een zaaltje, waar voor iedereen een vragenlijst klaar lag.
We begonnen met een kort voorstelrondje. Daar zat ik dan tussen de studenten, want die waren toch wel het meest vertegenwoordigd. Maar gelukkig was ik niet de enige die al wat ouder was, al waren we wel duidelijk in de minderheid. Na het voorstellen werd er een korte presentatie gegeven over Valess en werd ons verteld wat we precies gingen doen.
We gingen burgers proeven, want dat werd het nieuwe product. We kregen in vier rondes vier verschillende burgers, iedereen in een andere volgorde. Dit was om de Valess burger te kunnen vergelijken met andere, al bestaande vegaburgers. De test was blind, we wisten van tevoren niet wat we te eten kregen.
Voor mij was het meteen mijn eerste keer vleesvervangers, dus ik vond het best wel spannend. Wat als het helemaal niet lekker zou zijn? Gelukkig kreeg iedereen ook een bekertje water, en natuurlijk viel het reuze mee.
De eerste ronde kwam, en oh, wat rook dat lekker. Het rook gewoon naar hamburger. En eigenlijk smaakten ze ook erg lekker. Twee burgers hadden wel een nasmaak die ik wat minder lekker vond, maar dat is misschien ook wel iets waar je aan went, de burger zelf was erg lekker. En dat gold voor alle vier, er zat er niet één tussen die ik niet lekker vond, maar ik had wel een favoriet.
Toen we ze allemaal geproefd hadden en de vragenlijst hadden ingevuld werd natuurlijk bekend gemaakt welke burger van welk merk was. We hadden Valess, Tivall, Vivera en de Vegetarische Slager geproefd.
We vertrokken met een goodiebag, met daarin tomaat-mozzarella schnitzels, gewone schnitzels en rookworsten. Vegetarisch uiteraard. Ook kregen we een VVV bon, altijd leuk natuurlijk.
Ik heb een leuke middag gehad, en dit soort dingen zou ik best vaker willen doen. Leuk om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een nieuw product. Natuurlijk ben ik benieuwd naar hoe de burger uiteindelijk geworden is, en ik ga hem dan ook zeker kopen. Hij ligt vanaf september in de supermarkten.

Heb jij wel eens aan zoiets meegedaan?

Het grootste deel van dit artikel is al veel eerder geschreven, kort na mijn bezoek aan Friesland Campina. Maar een voorwaarde voor deelname was geheimhouding, dus mocht ik er nog niets over zeggen tot de burger aangekondigd was. En dat is nu!

7 gedachtes over “Ik droeg bij aan het nieuwe product van Valess

 1. Wat een leuke ervaring! Ik ben wel benieuwd naar de burger. Ben 9 jaar vegetariër geweest en sindsdien flexitatiër, maar ik vind de meeste vegaburgers dus niet te vr….pruimen 😉

  Like

 2. Ik heb hetzelfde als Sandy: de meeste vind ik niet erg smaakvol. Maar het vegetarische kruimgehakt gebruik ik dan wel weer regelmatig – dat smaakt echt goed! Leuk stuk!

  Like

 3. Alleen jammer dat Valess vleesvervangers bijna volledig van zuivel worden gemaakt en het merk daarmee eigenlijk heel weinig doet voor dieren en het klimaat. Ik ben fan van Vivera, zij hebben zelfs 100% plantaardige producten die heel makkelijk te herkennen zijn aan de verpakking 🙂

  Like

 4. Leuk! En ja, met regelmaat heb ik dit gedaan, maar dan in een test centrum met verschillende producten, soms 3, soms 4 producten tegelijk achter elkaar, met water bla.. maar welk merk het dan is, dat weet je niet van tevoren. 😉 Zit dus net even anders in elkaar.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.