Fietsen achter je bureau

img_8881Als ik een hele dag achter mijn bureau zit dan merk ik vaak wel dat mijn lijf wat stijf is aan het eind van de dag. Één van de redenen waarom ik zo graag een stukje ga wandelen in mijn pauzes. Maar op het kantoor waar ik nu werk hebben ze nog iets veel beters.

Deze week mocht ik kennismaken met onze deskbikes. Een soort hometrainer die je onder je bureau kan schuiven zodat je al werkend kunt trappen. Via bluetooth kun je hem verbinden met je telefoon, zodat je ook kan zien hoeveel kilometer je gefietst hebt en hoe lang je bezig bent. Alle gegevens worden opgeslagen en zo kun je per week, maand of jaar kijken hoeveel je gefietst hebt. Je kan hem ook verbinden met Facebook, maar dat doet verder niks volgens mij.

img_8883

In de praktijk ben je natuurlijk niet de hele dag aan het fietsen. Het advies is een half uur fietsen en een uur staan. Ik heb hem nu twee dagen gebruikt en ik fiets wel iets langer dan een half uur en ik sta minder lang dan een uur, ik ben zo slecht in stil staan.
En het is ook niet de bedoeling dat je als een gek gaat zitten trappen natuurlijk, gewoon een lekker rustig tempo.
Normaal fiets ik bijna niet eigenlijk, dus aan een halve dag had ik voor de eerste keren wel even genoeg. Hallo zadelpijn! Maar wat is het lekker om ook tijdens het werken een beetje in beweging te kunnen zijn.
Ik merk ook meteen het verschil: een stuk minder stijf en een stuk minder duf als ik aan het eind van de dag naar buiten loop.
Ik raad het iedereen die op kantoor werkt aan om eens te proberen. Helaas zijn ze volgens mij nog lang niet overal te vinden, dit is de eerste keer dat ik ze tegenkom op een kantoor.

Zou jij dit proberen?

11 gedachtes over “Fietsen achter je bureau

 1. Ik denk, als ik op kantoor zou zitten, dat het mijn concentratie dan afneemt, aangezien ik wel een fietsster ben, dus zou ik gaan letten op hoe ik fiets en hoelang en hoever… Maar ja, ik werk met verstandelijk beperkten en beweging zit er al in, hahaha gisteren weer heerlijk van alles gedaan, zelfs weer wat in de tuin gewerkt, de cliënten naar huis gebracht lopend, op de fiets naar mijn werk en automatisch moest ik ook weer op de fiets naar huis 😉

  X

  Like

  1. Haha, ja jij zit ook niet kantoor toch? Dan heb je idd vast genoeg beweging 😉 Ik heb er zelf geen last van dat het afleid, maar dat is volgens mij heel persoonlijk, er zijn ook mensen die hem laten staan vanwege te veel afleiding.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is wat ik denk, en nee niet op kantoor, eerder klaslokaaltje moet je aan denken 😉 Als het rustig is, kan het zijn dat je 2 uur op je kont zit, maar er is altijd, mits het regent, even tuin etc. 😀

    Like

 2. Ik denk dat het inderdaad geschikt is voor mensen die wat beweging nodig hebben op kantoor om beter te kunnen concentreren. Ik zou hem ook wel gaan gebruiken als ik op kantoor zou werken, maar dat werk ik niet. Ik loop wel genoeg tijdens mijn werk.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.